Mısır'da çatışma: 23 ölü

Mısır'da çatışma: 23 ölü

Mısır'da, bu yılın ilk aylarından itibaren alevlenen din çatışmalarına bir yenisi daha eklendi: 23 ölü

Hüsnü Mübarek rejiminin son bulmasını ardından bu yılın sonunda seçimlere gitmeye hazırlanan Mısır'da, Hristiyanlar yine sokaklarda.

KİLİSE YIKIMINI PROTESTO ETTİLER

Daha önce Müslümanlarla karşı karşıya gelen Hristiyan Kıptiler, Başkent Kahire'de, Asvan kentinde ruhsatsız bir kilisenin valilik tarafından yıkılmasını protesto etti.

23 KİŞİ ÖLDÜ

Güvenlik güçleriyle yaşanan ve halen devam eden çatışmalarda ilk belirlemelere göre 23 kişi öldü, 150'den fazla kişi de yaralandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de gösteri yapan Hristiyanlar, güvenlik kuvvetleriyle çatıştı.

BALTACILAR KARŞILIK VERDİ

Tahrir Meydanı'ndan Abdulmenem Riyad Meydanı'na kadar konuşlanan Hristiyan göstericiler, polis ve ordu birliklerine taş ve sopalarla saldırırken, "baltacı" diye tabir edilen suç grupları da, polis ve askerin bulunduğu Enformasyon Bakanlığı önünde ellerinde satır, bıçak gibi kesici aletler ve odunlarla protestoculara saldırdı. Bu arada, protestocuların Tahrir Meydanı'nı kontrol ettikleri görüldü.

Devlet televizyonu ERTU-1, Tahrir Meydanı ve çevresindeki caddelerde gece saat 02.00 (TSİ: 03.00) ile sabah saat 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Akşam saatlerinde ülkenin güneydeki Asvan kentinde ruhsatsız bir kilisenin valilik tarafından yıkılmasını protesto eden 4 bin kadar Hristiyan Kıpti, Enformasyon Bakanlığı'nın ve Mısır televizyonu binasının bulunduğu bölgede protesto gösterilerine başladı.

TV BİNASINA SALDIRDILAR

Protestocuların Mısır televizyonu binasına taşlı saldırıları üzerine, bölgedeki askeri birlikler göstericilere müdahale etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.