Mısır'da darbe karşıtı 16 bin tutuklu açlık grevinde

Mısır'da darbe karşıtı 16 bin tutuklu açlık grevinde

Mısır'da darbe karşıtı 16 binden fazla tutuklunun hapishanelerdeki "kötü muameleyi" protesto etmek için 1 günlük açlık grevine girdiği bildirildi

Grevi organize eden Mısır Hapishanelerindeki Düşünce Suçluları Hareketi Sözcüsü Heysem Ebu Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Darbe yönetiminin hapishanelerindeki tutuklular, içerideki işkenceye son verilmesi ve masumların serbest bırakılması için yönetime baskı yapma amacıyla bugün açlık grevine girdi" dedi.

Bir grup avukatın grevi takip ettiğini belirten Ebu Halil, grevin tutuklular arasında hemen kabul gördüğünü ve hedefine ulaşmasını temenni ettiğini dile getirdi.

GÖSTERİ İÇİN ANLAŞTILAR

Grevin 11 hapishanede gerçekleşeceğini kaydeden Ebu Halil, başta Kahire olmak üzere ülkedeki bazı kent ve meydanlarda gösteri düzenlemesi için Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak olmak üzere, bulundukları ülkelerdeki büyükelçiliklerin önünde gösteri düzenlemeleri için de yurtdışındaki Mısırlılarla anlaştıklarını söyledi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Mısır Haklar ve Özgürlükler Gözlemevi isimli insan hakları kuruluşu tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, Mart ayında darbe karşıtlarına yönelik 270'den fazla işkence, 27 cinsel taciz ve 3 tecavüz vakasının meydana geldiği belirtilmişti.

CEZAEVİ YÖNETMELİKLERİNE UYGUN

Kuruluşun suçlamalarını reddeden güvenlik kaynakları ise kanunları herkes için tatbik etmeye çalıştıklarını, zanlıların keyfi uygulamalara maruz kalmadığını, işlemlerin de cezaevi yönetmeliklerine uygun olduğunu öne sürmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.