Mısır'da İsyan Büyüyor

Mısır'da İsyan Büyüyor

Göstericilerle güvenlik güçleri arasında, polisle de asker arasında çatışma çıktığı söylenen Mısır'da 5 kişi öldü, 880'den fazla kişi yaralandı.

Mısır’da gerilim dorukta.

Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen on binlerce kişi 30 yıldır iktidarda olan Hüsnü Mübarek karşıtı gösterilerini sürdürüyor.

Çıkan olaylarda en az 5 kişi öldü, 880’den fazla kişi yaralandı.

Başkent Kahire’nin yanısıra İskenderiye, Süveyş gibi ülkenin önde gelen kentlerinden silah sesleri gelmeye devam ederken, Kahire’de göstericiler iktidar partisinin genel merkezini ateşe verdi.

Binlerce gösterici de Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarına girmeye çalışıyor. İki polis karakolunun göstericiler tarafından ateşe verildiği, bir polis aracının da Nil Nehri’ne atıldığı bildiriliyor.

İskenderiye’de de askerler, tankların üzerine çıkmaya çalışan göstericilere ateş açtı. Şu ana kadar Kahire’de yaşanan olaylarda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği; 880’den fazla kişinin yaralandığı, bazılarında kurşun yaralarının bulunduğu haber veriliyor.

Süveyş kentinde de çok sayıda bina ateşe verildi. Alevlerin akaryakıt istasyonlarına ulaşmasından endişe ediliyor.

Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in ilerleyen saatlerde televizyondan halka seslenmesi bekleniyor.

Ülkede bu akşam yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağına rağmen gösteriler ve çatışmalar devam ediyor.

Kahire’de kent merkezinden gökyüzüne yoğun şekilde dumanlar yükseliyor. Alevlerin Mısır’ın dünyaca ünlü Ulusal Müzesine ulaşmasından endişe ediliyor.

İtfaiye ekipleri ise aradan saatler geçmesine rağmen hala yangına müdahele etmiş değil.

Başkent Kahire’ye giren askeri zırhlı araçlar ve tanklar gösterilerin yapıldığı bölgeye girdi. Görgü tanıkları, halkın tankları sevinçle karşıladığını bildiriyor. Mısır ordusunun devlet televizyona girmeye çalışan göstericileri dağıttığı haber veriliyor.

Mısır Havayolları, başkent Kahire’de gerginliğin doruğa çıkması üzerine uçuş seferlerini 12 saat süreyle durdurduğunu açıkladı.

Amerikan yönetimi, vatandaşlarından zorunlu olmadıkça Mısır’a seyahat etmemelerini istedi.

Etiketler :