Mısır'dan Bin 969 Türk vatandaşı yurda getirildi

Mısır'dan Bin 969 Türk vatandaşı yurda getirildi

Başbakanlık, Mısır'daki olayların ardından bin 969 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bu ülkeden tahliyesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da baş gösteren olayların ardından bin 969 vatandaşın Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

Vatandaşların Kahire ve İskenderiye'ye gönderilen 7 uçakla tahliye edildiğini belirten Ersoy, ''Başkanlığımızca Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü ve Kızılay Genel Başkanlığı arasında sağlanan koordinasyon sonucu, Mısır'da güvenliği olumsuz etkileyen son gelişmeler nedeniyle, bu ülkede bulunan vatandaşlarımızın tahliye çalışmaları devam etmektedir. Kahire Büyükelçiliğimiz ve İskenderiye Başkonsolosluğumuzun güvenlik ekiplerini desteklemek amacıyla, İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen 7 güvenlik görevlisi ile Dışişleri Bakanlığı mensubu 1 kurye Mısır'a gönderilmiştir." dedi.

Mısır'daki havalimanlarında bekleyen vatandaşlar için 500 kişilik kumanya ile diplomatik misyonda görevli personelin acil gıda ihtiyacını karşılamak üzere, 750 kilogramdan oluşan gıda kolisi Kahire'ye gönderildiğini kaydeden Ersoy, "29 Ocak 2011 tarihinden itibaren Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'ne ait 4 adet tarifeli uçakla 666, tahliye amaçlı görevlendirilen 6 adet uçakla 1.303 olmak üzere, toplam 1.969 vatandaşımız ülkemize getirilmiştir.'' açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :