MİT davasından Türkiye'ye ceza çıktı

MİT davasından Türkiye'ye ceza çıktı

AİHM, MİT'e ait belgeleri yasa dışı bir biçimde ele geçirdiği iddiası ile 1998 yılından beri yargılanan avukat Cem Alptekin'in davasındaTürkiye'yi 7 bin 150 euroyu ödemeye mahkum etti.

AİHM görülen “MİT davası” Türkiye'nin aleyhinde sonuçlandı. MİT'e ait belgeleri yasa dışı bir biçimde ele geçirdiği ve içeriğini açıkladığı gerekçesiyle 1998 yılından beri yargılanan avukat Cem Alptekin'in adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Türkiye'yi toplam 7150 euroyu ödemeye mahkum etti.

AİHM, MİT'e ait belgelerin yasa dışı bir biçimde ele geçirdiği, kanıt olarak mahkemeye sunduğu, içeriğini açıkladığı ve MİT'yi hedef alan küçük düşürücü ve onur kırıcı ifadeleri kullandığı gerekçesiyle hakkında 1998 yılında açılan davaya ilişkin temyiz süreci hala devam eden Cem Alptekin'in başvurusuna ilişkin davayı sonuçlandırdı.

Cem Alptekin hakkındaki yargı sürecinin 10 yılı aşkın bir süre devam ettiğine dikkat çeken AİHM, uzun yargılamanın adil yargılama hakkına aykırı olduğunü hükmederek Türkiye'nin, Alptekin'e manevi tazminat olarak 7 bin, mahkeme masrafları olarak da 150 euro ödemesine karar verdi.

Etiketler :