MİT Devrimci Karargah'a da sızmış

MİT Devrimci Karargah'a da sızmış

Devrimci Karargâh soruşturması kapsamında ifadesi alınan Murat Şahin'in gözaltında MİT adına çalıştığını itiraf ettiği ortaya çıktı.

Devrimci Karargâh soruşturması kapsamında ifadesi alınan Murat Şahin'in gözaltında MİT adına çalıştığını itiraf ettiği ortaya çıktı. Savcı, dosyası ayrılan ajanın yargılanması için Başbakanlık'tan yazılı izin istedi
 
Taraf'tan Dicle Baştürk'ün haberine göre; İstanbul MİT Bölge Müdürlüğü adına çalıştığı belirtilen Şahin'in dosyası MİT kanununda yapılan değişiklik üzerine iddianameden ayrıldı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan, Şahin hakkında işlem yapılması için Başbakanlık'tan izin istedi.
 
Örgüt liderinin sağ koluymuş
Devrimci Karargâh örgütü hakkında hazırlanan dördüncü iddianame İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Örgütün Avrupa'da bulunan lideri Serdar Kaya'nın en yakınındaki adamı olarak bilinen ve örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Murat Şahin, gözaltında MİT adına çalıştığını itiraf etti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından MİT'e gönderilen yazıda Şahin'in MİT adına çalışıp çalışmadığı ve görevi soruldu. MİT Bölge Müdürlüğü yetkilileri İstanbul Adliyesi'ne gelerek savcılığa sözlü olarak bilgi verdi. MİT, bu görüşmede savcıya Şahin'in, Devrimci Karargâh örgütüne sızması amacıyla kendileri tarafından görevlendirildiğini aktardı.
 
Dosyası ayrıldı
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından 16 sanık hakkında hazırlanan 47 sayfalık iddianamede şüphelilerden Murat Şahin'in dosyası MİT görevlisi olduğu gerekçesiyle ayrıldı. İddianamede, MİT mensubu Murat Şahin hakkındaki bilgi şöyle yer aldı:
 
"Şüphelilerden Murat Şahin'in İstanbul MİT Bölge Müdürlüğü tarafından şifai olarak görevli personelleri olduğuna dair bilgi vermesi ve değişen yasal düzenlemeler gereği hakkında kamu davası açılabilmesi için izin verilmesinin zorunlu olması, usuli işlemlerin neticelenmesi sonucunda geçecek süre, dosyada tutuklu şüphelilerin bulunması nedeniyle dosyaların ayrılmasına..."
 
İletişim aracı Facebook
İddianamede sanık Benay Can'la ilgili bölümde Murat Şahin'in 7 Aralık 2011 tarihinde verdiği ifadenin bir kısmı yer aldı. Şahin'in ifadesinde Facebook aracılığıyla örgüt üyeleriyle nasıl ilişki kurduğu şöyle anlatılıyor:
 
"İsviçre'ye döndüğünde Şemdin Şimşir ve Eyüp Çelik ile görüştüğünü, Vural'ın kendisine ilettiklerini ve maddi yardım istediğini, Bayram Akdoğdu ile görüştüğünü söylediğini, birkaç ay geçtikten sonra Faruk (K) Şemdin Şimşir ile görüştüğünü, kendisine Elazığ'da bulunan grupla bağlantısının koptuğunu, ayrıca Türkiye'de Benay Can diye bir bayanın bulunduğunu bu bayanla da irtibatının kesildiğini, Facebook'taki sayfadan bu şahısları bulunmasını istediğini, Facebook'a girerek 'Elazığı grubu buradaysanız cevap yazın' şeklinde bir yazı yazdığını, ancak hiçbir karşılık gelmediğini, sonra Benay Can'ın Facebooktaki sayfasına 'F' arkadaş acilen senin numaranı istiyor' şeklinde mesaj yolladığını, kendisi birkaç gün sonra cevap yollayarak telefon numarası yazdığını, Benay Can'ın telefon numarasını Faruk (K) Şemdin Şimşir'e ilettiğini, Faruk'un bu telefon numarasını kime verdiğini bilmediğini..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.