'MİT, Haydar Baş'ı Gülen'e karşı kullanmış'

'MİT, Haydar Baş'ı Gülen'e karşı kullanmış'

BÇG faaliyetleri sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına iletilen bir bilgi Haydar Baş Grubununda sıkıntıya neden olacak. Fişleme belgesinde Baş ile ilgili, "MİT tarafından Gülen'e karşı kullanılan cemaat lideri" notu geçiliyor.

ROTAHABER / ÖZEL

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir tarafından kurulan Batı Çalışma Grubu (BÇG)'nun STK'ları isim isim fişlediği belgelerde inanılmaz bir ayrıntı bulunuyor.
 
 
Genelkurmay Başkanlığının bilgisi dahilinde 5 Mayıs 1997 tarihli üst yazısında tüm illerdeki bağlı komutanlıklardan sivil toplum örgütleri ile ilgili bilgi isteyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Aydan Erol, tanıdığı 1 haftalık sürenin sonunda komutanlığına geçen belgelerde fişlenmiş görünen ancak "yararlı" olduğu belirtilen bir isim bulunuyor.
 
Rotahaber'in ele geç,irdiği "Aşırı İslamcı unsurlar ve Vakıfların bağlı bulunduğu tarikat ve dinî akımlar" isimli dosyanın ön listesinde yer alan 47 cemaat arasında sadece birine not düşüldüğü görülüyor. Mamak yani Kadiri Haydar Baş Grubu. Bugün Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı olan ve sıkça Fethullah Gülen ile ilgili konularda gündeme gelen Haydar Baş, "MİT tarafından Fethullah Gülen'e karşı kullanılan cemaat lideri" olarak belirtiliyor. Belge üzerinde Haydar Baş'ın isminin hemen altına parantez açılarak "MİT bu şahsı F. Gülen'e karşı kullanmaktadır" deniliyor.
 
Fethullah Gülen'e hafifletici unvan amacıyla bazen 'Fethullah', bazen 'kardeşim' diyerek mektup yazan, kendisine ait Mehtap ve Meltem televizyonlarında Gülen'le ilgili sıkça yöneltilen sorulara uzun cevaplar veren Haydar Baş'ın MİT tarafından Gülen'e karşı kullanıldığı iddiaları gündemi oldukça meşgul edecek gibi görünüyor.
 
İşte Rotahaber'in ele geçirdiği belgedeki o not...

 
ROTAHABER.COM
 


 

 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum