MİT PKK görüşmesinde Habur diyaloğu

MİT PKK görüşmesinde Habur diyaloğu

MİT Müsteşarı PKK'lılara sitem ediyor: HABUR'DA YAPTIĞINIZ NEYDİ, BÖYLE Mİ PLANLADIK...

Türkiye'nin yakın tarihinin kırılma noktlarından birisi de 12 terör örgütü militanının Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye sözde 'barış elçisi' olarak gelişleriydi.

Bugün internete düşen MİT ve PKK görüşmesinin ses kaydında MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş, Habur'da yaşanan görüntülerden ötürü terör örgütünün temsilcilerine tepki gösteriyor. Dağdan inen 12 kişinin tutuklanmayacağının bilindiğini ifade eden Güneş'e yanıt örgüt sorumlularından Sabri Ok'tan geliyor: 'Biz de biliyoruz ama müsaade edin biz bunu bilmeyene nasıl bildirelim. Söylesek olmayacak. Bizimde bu sıkıntımız var'

BİZ TUTUKLANMAYACAKLARINI BİLİYORUZ

Afet Güneş

Habur bizim iki buçuk senedir neredeyse yürüyen tüm ilişkilerimizin Ankara'dan başlayarak söylüyorum özelde kırılma noktasını oluşturdu. Gelenler yeteri kadar eğitim almamışlardı ve ne amaçla geldiklerinin bile farkında değillerdi. Adeta bir siyasi gösteriye dönüştürüldü. Burada sizin de çok iyi bildiğiniz gibi hukuk ihlal edildi. Her şey yok edildi. Amaç size verilen bir takım sözlerin tutulmasıydı. Tabi burada belki başta konuştuğumuzdan farklı olan gelişme şuydu. Şimdi gruplar geldiğinde kıyafet filanda bir şey katmak istemiyorum yalnız kitlenin içerisinde çok provokasyona açık kişiler vardı. Yani şu beklenti vardı bunlar gelecekler tutuklanacaklar kapıdan tutuklandıktan sonrada bir takım hareketler geliştirilecek. Bunun alt yapısı hazırlandı orada. Biz bunları gözlemledik şimdi üç kişi tutuklanacak ve sürekli bu şayiha yayılıyordu aralarında. İşte içlerinden galiba üçü tutuklanıyormuş şimdi dördü. Ondan sonra böyle bir kitleselleşme bir tepki geliştirmek için tepki koymak için öylesine bir organizasyon vardı ki.

Sabri Ok

Ama şunu biliniz ki bizim de hani yüzde yüzlük yok ama ilişkilerimizden biliyoruz ki bunlar tutuklanmayacak.

Afet Güneş

Biz biliyoruz ama.

TUTUKLANMAYACAKLARINI BİLMEYENE NASIL BİLDİRELİM

Sabri Ok

Biz de biliyoruz ama müsaade edin biz bunu bilmeyene nasıl bildirelim. Söylesek olmayacak. Bizimde bu sıkıntımız var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.