MİT ve Emniyet'ten ortak açıklama

MİT ve Emniyet'ten ortak açıklama

MİT ve Emniyet ortak açıklama yaptı: Bilgi paylaşımına bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan ortak açıklamada, ''İki kurum arasında ileri düzeydeki işbirliğinin vazgeçilmez unsuru olan kurumlar arası bilgi paylaşımının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla devam edeceği'' bildirildi.

İDDİALARI YALANLADILAR

MİT-Emniyet ender görülen bir uygulamaya imza attı ve ortak bir açıklama yayınlayarak iki kurum arasındaki gerilim iddialarını yalanladı.

Gazetelerde yer alan "MİT'le Polisin Savaşı Böyle Başladı" başlığıyla yayınlanan habere Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan ortak yanıt geldi.

Gazetede yer alan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar arasında istihbarat kavgası yaşandığına dair iddialar yalanlandı.

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Özellikle terörle mücadelede önemli görevleri birlikte yürüten bu iki kurumla ilgili verilen haberlerde kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ilkesine ve kurumların yıpratılmamasına özen gösterilmelidir. İki kurum arasında ileri düzeydeki işbirliğinin vazgeçilmez unsuru olan kurumlararası bilgi paylaşımının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla devam edeceği bilinmelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.