MİT'çilere yakalama kararı çıktı

MİT'çilere yakalama kararı çıktı

MİT'in eski yöneticileri Emre Taner ile Afet Güneş hakkında yakalama emri çıkarıldı..

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın telefonla ifadeye çağırdığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ile iki MİT görevlisi Yaşar Yıldırım ve Hüseyin Kuzuoğlu'nun mazeretsiz gelmemesi üzerine harekete geçildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, dün ifadeye gelmesi beklenen Hakan Fidan’ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı. Fidan, talimat gereğince Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verecek.

4 İSME YAKALAMA KARARI

İfadeye mazeretsiz gelmeyen eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş’in de aralarında olduğu 4 kişi için de Savcılık, yakalama kararı çıkarılması için İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mesut Özcan ise savcılığın talebi üzerine 4 isim için yakalama kararı çıkardı. 4 isim görüldükleri yerde gözaltına alınarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilecek. 

MİT'ÇİLER HAKKINDAKİ YAKALAMA KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

Milliyet gazetesi muhabiri Musa Kesler, ifade vermeye gitmeyen MİT'çiler hakkında çıkarılan yakalama kararını analiz etti..

KCK soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin Ankara'da alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazması, diğer 4 kişi hakkında da yakalama kararı alması, MİT'in itirazının dikkate alınmadığını gösteriyor. Yani savcılık soruşturmayı "kendi bildiği gibi" yürütecek.

Son çıkan kararlar gereği eski Müsteşar Emre Taner, yardımcısı Afet Güneş'in de aralarında bulunduğu 4 kişi "görüldüğü yerde" yakalanarak ifade için İstanbul'daki savcılığa getirilecek. Savcılık, Müsteşar Hakan Fidan hakkında ise farklı bir yol izleyecek. Savcılık, Fidan iddialarla ilgili hazırladığı soruları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderecek. Fidan da Ankara'daki ilgili savcılığa giderek bu soruları yanıtlayacak. Bu sorulara verdiği cevaplar da yine aynı adli kanallarla soruşturma savcılığına gönderilecek. Savcı da gelen ifadeleri soruşturma dosyasına dahil edecek. Ancak Fidan'ın talimatla Ankara'da ifade verecek olması kendisinin hukuki durumunda bir değişiklik oluşturmuyor. Fidan'ın daha önce "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldığı belirtilmişti. Fakat çok zayıf bir ihtimal de olsa, Fidan'ın Ankara'da "şüpheli" olarak değil; "bilgi sahibi" olarak dinlenmesi de söz konusu olabilir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.