Miting gününde, toprağa gömülü el bombaları çıktı

Miting gününde, toprağa gömülü el bombaları çıktı

Başbakan'ın Siirt mitingi öncesi gelen ihbarla Kurtalan ilçesi yol kenarında gömülü halde 2 el bombası bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta düzenlediği Siirt mitingi öncesinde Siirt'in Kurtalan ilçesi çıkışında yol kenarında toprağa gömülü 2 adet el bombası bulundu. Siirt Emniyeti'nde görevli bir polis memurunun ihbarıyla bulunan el bombalarıyla ilgili olarak bombaları toprağa gömdükleri iddia edilen ve Emniyet içindeki paralel yapılanmadan oldukları düşünülen bir başkomiser ile bir emniyet amiri açığa alındı. İhbarcı polis ise önce açığa alınıp ardından görevine iade edildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart Siirt mitingi öncesinde, Siirt Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Olası bir terör eylemine karşı teyakkuza geçen ekipler, özellikle miting meydanında 24 saat koruma esasına dayalı olarak güvenlik tedbirleri uygulamaya başladı.

BAŞBAKAN'A BİLGİ VERİLDİ
7 Mart'ta polis merkezine yapılan bir ihbar ise güvenlik güçlerini alarma geçirdi. "Kurtalan ilçe merkezi çıkışında yol kenarında toprağa gömülü el bombaları var" şeklindeki ihbar üzerine harekete geçen ekipler, belirtilen noktada yaptığı aramada toprağa gömülü 2 el bombası buldu. Cumhuriyet Savcıları Süreyya Başlı ve Ali Kemal Karataş'ın yürüttüğü soruşturmayı derinleştiren Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kısa sürede adı açıklanmayan ihbarcıya ulaştı. Polis memuru olduğu tespit edilen ihbarcının verdiği bilgiler görevlileri hayrete düşürdü. İfadeye göre, mühimmatı toprağa gömen kişiler, Emniyet içindeki paralel yapılanmadan oldukları düşünülen Kurtalan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bürosu'nda görevli Başkomiser A.B. ve Emniyet Amiri İ.F. idi. Gizli bir şekilde yürütülen suikast soruşturması çerçevesinde, ihbarı yapan polis memuru ile isimleri olaya karışan emniyet amiri ve başkomiser açığa alındı. Siirt Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.Z. de soruşturma kapsamında Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne kaydırıldı. Gelişmeler, 12 Mart günü geniş güvenlik tedbirleri eşliğinde Siirt'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a anlatıldı. İhbarı yapan polis memuru mitingin hemen sonrasında üst düzey bir talimatla görevine iade edilirken, başkomiser ve emniyet amiri hakkında açılan soruşturma ise devam ediyor.

 

SUİKAST MI SABOTAJ MI?
Bombayı toprağa gömenlerin; bir suikast mı amaçladığı yoksa, "Terör örgütü, Başbakan'a suikast düzenleyecek" algısı yaratarak, barış sürecini sabote etmeye mi çalıştığı henüz netleşmedi. Açığa alınan başkomiser ile emniyet amirinin, 13 Şubat'taki kararnameyle Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan, Ergenekon operasyonlarının 11, 12, 13'üncü dalgalarında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü olan eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun ekibinden olduğu da öğrenildi. 2 bombanın bulunmasından sonra görev yeri değiştirilen Siirt Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.Z.'nin de Ergenekon operasyonları sırasında Ekizoğlu'yla çalıştığı ve onun emrinde büro amirliği yaptığı öğrenildi. "Ergenekon operasyonlarının mimarları"ndan biri olan Ekizoğlu'nun, İstanbul'dan ayrılıp Siirt'e gittiğinde; ekibinden olan Ö.Z.'yi Siirt Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevine getirdiği öğrenildi.

Kaynak: Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.