MİT'ten CHP'ye cevap: " Dinlemedik!"

MİT'ten CHP'ye cevap: " Dinlemedik!"

Kılıçdaroğlu'nun "MİT bizi dinliyor" iddiasına MİT'ten "Hayır öyle birşey yok" diye yanıt geldi. Kılıçdaroğlu ise ikna olmadı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MİT tarafından teknik takibe uğradığı ve aile bireyleriyle birlikte dinlendiği” iddiası, MİT tarafından yalanlandı.

‘GÖREVİMİZ DEĞİL’

MİT Müsteşarlığı’nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü tarafından dile getirilen; CHP Lideri ve ailesi ile bazı milletvekillerinin MİT tarafından teknik takip altında tutulduğu yönündeki beyanlar, gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görevleri yasalarla belirlenmiş olup, iddia olunan hususlar müsteşarlık görev alanına girmemektedir” denildi.

‘DİYEMEZLER BUNU’

MİT’in açıklaması Kılıçdaroğlu’nu tatmin etmedi. Kılıçdaroğlu, “Dinlemenin yapıldığını, talimatın siyasi otorite tarafından verildiğini gayet iyi biliyoruz. Ne söyleyecekler, resmen ‘Biz dinliyoruz’ mu diyecekler? Diyemezler bunu. Çünkü yaptıkları iş yasadışı. Bir insanın telefonunu dinlemek ayıptır. Bir insanın telefonunu dinlemek aşağılık bir iştir. Eğer mahkemeden karar alıp telefonlarımızı dinliyorlarsa söyleyecek hiçbir şeyim yok” dedi. Yasal başvuruda bulunmayacağını da belirten Kılıçdaroğlu, “Belki insan olmalarından dolayı nedamet duyarlar da ‘Ayıptır yaptığımız şey’ derler. O noktaya gelirler diye düşünüyorum” diye konuştu.

‘DİNLEMEDİK DE DEMİYOR’

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise yaptığı değerlendirmede 2.5 yıldır dinleme olayının peşinde olduğunu, verdiği soru önergelerine tatmin edici yanıtlar alamadığını söyledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, “Dinleniyor muyum?” sorusuna “Kayıtların incelenmesinden soru önergesine konu edilen hususlarla ilgili olarak bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmadığı anlaşılmıştır” yanıtı verdiğini belirten İnce “Bakan, ‘Dinledik’ demiyor, ‘Dinlemedik’ de demiyor” dedi.

‘ÇOCUK MU KANDIRIYORLAR?’

İnce şunları söyledi: “Biz mahkeme kararıyla dinlenmeyi kastetmedik. Böyle bir şeyin olamayacağını bizler de biliyoruz. Bu kıvırma sanatının resmi belge haline gelmiş şeklidir. Bu ülkede basında 100 bin kişi dinlendiğine ilişkin haberler çıktı. Başta genel başkan olmak üzere CHP’li milletvekilleri 100 bin kişiden birileriyle mutlaka görüşmüştür. O halde bu kişiyi dinlerken bizi de dinlemiş olmalılar. Yasaya göre bu kayıtların imha edilmesi ve bize de bilgi verilmesi lazım. Ancak hiçbirimize böyle bir bilgi ulaşmadı. Bu bile dinlediklerinin en büyük kanıtıdır. Çocuk mu kandırıyorlar?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.