MOBESE kaçanıda uçanıda yakalıyor

MOBESE kaçanıda uçanıda yakalıyor

Tekirdağ'da, test çalışmaları devam eden MOBESE sistemindeki “plaka okuma” özelliği sayesinde haciz kaydı bulunan 43 araç yakalandı.

Tekirdağ'da, asayiş çalışmalarındaki kaliteyi arttırmak, halkın huzur ve güveninin sağlanması, aranan şahısların yakalanması, suç ve suç hazırlığı içinde bulunan kişilerin tespitinde faydalanılması amacıyla uygulama aşamasında olan “MOBESE kent izleme sistemi” projesi, trafikteki işleri de kolaylaştırıyor. Kentin giriş ve çıkışlarında bulunan MOBESE kameralarındaki “plaka okuma” özelliği sayesinde, Tekirdağ'da 1 günde haciz kaydı bulunan 43 araç yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, test aşamasındaki MOBESE kameraları, sistemdeki özelliği sayesinde, Tekirdağ'a, İstanbul, Muratlı, Hayrabolu, Malkara ve Kumbağ istikametinden giriş yapan araçların plakalarını tek tek okudu.

Kaydedilen plakalar üzerinde bilgi taraması yapan sistem, üzerinde “haciz yakalaması” olan 43 aracı tespit ederek, merkeze bildirdi. Polis, şehir merkezine giriş yapan araçları bağlayarak otoparka çekti.

HIZ KONTROL VE IŞIK İHLALİ DE YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Emniyet yetkilileri, MOBESE sisteminin bünyesinde bulunan “kırmızı ışık ihlali bildirim sistemi” ile “hız kontrol” sisteminin de yakın günlerde hizmete gireceğini bildirdi.

Yetkililer, halkın sosyal yaşamı ile trafikteki can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik etkin bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Test çalışmalarını başarıyla geçen MOBESE sisteminin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mart Pazartesi günü Tekirdağ'a yapacağı ziyareti çerçevesinde resmen hizmete sokulması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :