'Montaj' Açıklamasına Analiz

'Montaj' Açıklamasına Analiz

Adli Bilimler uzmanı Prof. Dr Sevil Atasoy'un açıklamaları Baykal'ın avukatlarının yaptığı basın toplantısını resmen çürüttü.

Baykal'ın olduğu iddia edilen seks kasedi görüntüleri hakkında bilirkişlerin ve avukatların yaptığı açıklamları değerlendiren Adli Bilimler Uzmanı Prof:Dr. Sevil Atasoy "Konunun ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Ben işin teknik boyutuna bilimle alakalı kısmına bakarım ve bütün olayları bu şekilde değerlendiririm. Bu açıdan olaya bakıldığı zaman her türlü datanın ancak orjinalinin üzerinde inceleme yapılabileceğini söylemek isterim. Bunun dışındaki bir görüntü üzerindeki inceleme delil teşkil etmez. Bunun aslının mutlaka görülmesi gerekir. Aslı üzerinde inceleme yapılmayan hiç bir görüntü kayıt ses ve imzanın hakkında kesin hüküm verilemez. El  yazısının incelenmesinde o tarihe yakın örnekler topluyorsak, bu örnekler elinizde yok ise karşılaştırılma yapılamaz kesin kanaat verilemez. işte bu görüntülerin de yakın zaman görüntülerle karşılaştırılması gerekiyor. Burada da neyle neyin karşılaştırıldığını söylemek mümkün değil" dedi.

Prof. Dr. Atasoy " Görüntüler uzmanların söylediği gibi de çıkabilir ya da çıkmayabilir. Bunu bilemem.Ben bahse konu görüntüler hakkında bir açıklamada bulunmuyorum. Benim için esas olan bilimdir ve bu doğrultuda yapılması gereken görüntülerin aslının incelenmesidir" şeklinde konuştu.

Atasoy'un; "Bunun gerçek ya da sahte olduğunu söyleyebilmenin tek yolu bunun aslının incelenmesidir. Aslı olmadan bu sahtedir ya da gerçektir demenin imkanı yoktur" şeklindeki tespiti Baykal'ın avukatları ve Ulusal Kriminal Büro uzmanının iddialarını çürütmüş oldu.

Kaynak: sonsayfa.com

Etiketler :