Moskova Metrosu'nda 3 Patlama

Moskova Metrosu'nda 3 Patlama

Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezinde 3 ayrı metro istasyonunda meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre 45 kişi hayatını kaybetti.

Moskova Belediye Başkanı metro patlamalarıyla ilgili bir açıklama yaparak: 'İki patlamanın nedeni de intihar saldırısı.'dedi

SAAT: 09:09 - METRONUN EN YOĞUN OLDUĞU SAAT

Moskova, İstanbul'dan bir saat ilerde. Yani patlamalar, tam da Moskovalıların işe gitmek için metroyu yoğun olarak kullandığı saat 08.00 sularında meydana geldi. Polis, patlamaların sebebine ilişkin şimdilik bir açıklama yapmadı. Ancak terör saldırısı şüphesinin üzerinde duruluyor. Moskova'daki metro, dünyanın en gelişmiş ve en kalabalık metro ağlarından biri. 2009 yılında, metroyu günde ortalama 2 milyon 400 bin kişi kullandı.

 

SAAT: 09:04 - EN SON SALDIRI 2004'TE OLMUŞTU

Rus RIA Novosti haber ajansı, yetkililerin patlamaların terör saldırısı olmasından şüphelendiklerini bildirdi. Rusya'da metro sistemine düzenlenen en son saldırı Şubat 2004'te olmuş ve 41 kişi hayatını kaybetmişti.

SAAT: 08:37 - İKİNCİ PATLAMADA 12 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya'nın başkenti Moskova metrosunda meydana gelen ikinci patlamada, ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı bildirildi. Kent merkezindeki Park Kultury metrosunda meydana gelen patlama ardından Komsomolskaya-Park Kulturiy metro hattı ulaşıma kapatılırken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ise yaralı sayısını 7 olarak açıkladı.

SAAT: 08:36 - METRODA ÜÇÜNCÜ PATLAMA

Rusya'nın başkenti Moskova'da Lubyanka ve Park Kultury istasyonlarındaki patlamaların ardından Prospekt Mira istasyonunda da bir patlama gerçekleşti.

SAAT: 08:14 - PATLAMADAN SONRA METRO KAPATILDI

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu sabah eski KGB'nin merkezinin yakınındaki Lubyanka metrosundaki patlamanın ardından kent merkezindeki Park Kultury metrosunda bir patlama daha meydana gelmesi üzerine çeşitli önlemler alındı. Rus haber ajansı RİA Novosti, patlamanın ardından Park Kultury ve Komsomoslskaya metro hattının kapatıldığını belirtti. Bu arada, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Lubyanka metrosundaki patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 26'ya yükseldiğini belirterek, ölenlerin 16'sının tren vagonunun içinde bulunan, 10'unu da platformda tren bekleyenler yolcular olduğunu kaydetti.

SAAT: 08:08 - İKİNCİ PATLAMADA 20 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir başka metro istasyonunda meydana gelen patlamada 20 kişi öldüğü bildirildi. Rus haber ajansları yetkililere dayanarak verdikleri haberde, Lubyanka metro istasyonundaki ilk patlamadan kısa bir süre sonra Park Kultury metro istasyonunda meydana gelen ikinci patlamada en az 20 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Moskova'da Lubyanka metro istasyonunda meydana gelen ilk patlamada 25 kişi ölmüştü.

SAAT: 07:59 - MOSKOVA'DA İKİNCİ PATLAMA

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir metro istasyonunda daha patlama meydana geldiği bildirildi. Rus haber ajansı Interfax'a açıklama yapan bir güvenlik yetkilisi, metronunu yoğun olarak kullanıldığı sabah saatlerinde Park Kultury metro istasyonunda meydana gelen ikinci patlamada da ölü ve yaralılar olduğunu söyledi. Bu arada, Lubyanka metro istasyonunda meydana gelen ilk patlamanın bir intihar komandosu tarafından düzenlendiği sanılıyor. Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü İrina Andriyanova, ilk patlamada ölen 14 kişinin trenin içinde bulunan, 11'inin ise istasyonda beklemekte olan yolcular olduğunu belirtti.

SAAT: 07:35 - PATLAMADA 25 KİŞİ ÖLDÜ

Rus haber ajansı Tass, başkent Moskova'daki Lubyanka metro istasyonunda patlama olduğunu, ölü sayısının 25'e yükseldiğini duyurdu. Patlamaya neyin yol açtığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

SAAT: 07:28 - MOSKOVA'DA METRODA PATLAMA

Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezinde metro istasyonunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü. Rus haber ajansı Tass, patlamada 15'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Etiketler :