Moskova'da Uçak Yolcuları Çıldırdı

Moskova'da Uçak Yolcuları Çıldırdı

Rusya'nın başkenti Moskova'da elektrikleri kesilen Domodedova havalimanı ve buz nedeni ile uçuşları aksayan Şeremetyevo havalimanında iki gündür mahsur kalan yolcular ayaklandı.

 

Ortalığı kırıp döken yolcular polis güvenlik noktalarına yürüdü ve bir kısım uçuşları engellemek için barikat kurdu. Kızgın yolculara söz dinletemeyen polis olaylara müdahale etmek zorunda kaldı.

Pazar gecesi yağan yağmur ve ardından yaşanan don nedeni ile başkent Moskova buzdan heykele döndü. 5 binin üzerinde ağaç kırılırken, yüzlerce araç zarar gördü ve 30'a yakın kişi de kırılan ağaçların altında kalarak yaralandı. Kopan elektrik hatları nedeni ile on binlerce kişi elektriksiz kalırken, tramvay seferleri de aksıyor.

En büyük sıkıntısı ise havalimanlarında yaşanıyor. Yılbaşı tatili için yoğunlaşan uçuşların hava şartları nedeni ile iptal edilmesi yolcuları perişan etti. Yıllık 19 milyon yolcu kapasitesi olan şehrin en büyük havalimanı Domodedova'ya ulaşan elektrik hatlarının arızalanması nedeni ile tüm seferler iptal oldu.

Havalimanında mahsur kalan yolcular tuvalet ihtiyaçlarını bile karşılayamazken, şehir merkezine ulaşım için 300-400 dolar ödemek zorunda kaldılar. Havalimanını terk etmeyen yolcuların bir kısmı ise bugün ayaklandı. Havalimanı yetkililerinden bilgi almak istediklerini kaydeden yolcular polis kontrol noktalarına doğru yürüdü. Kısmen elektriğin verilmeye başladığı havalimanında tam bir kaos yaşanıyor. Havalimanı yetkilileri iptal edilen ya da geciken uçuşlarla ilgili bilgi vermekte yetersiz kalırken, yolcuların su ve yemek ihtiyaçlarını karşılayamadıkları belirtiliyor.

Şehrin ikinci büyük havalimanı Şeremetyevo'da da işler yolunda değil. Buz çözücü sistemlerin verimli çalışmaması, iç hat uçuş noktalarındaki sorunlar ve dış hatların bazılarının kapalı olması nedeni ile toplam iki havalimanında 200'den fazla uçuş iptal edildi. Londra uçuşu için hazırlanan yolcuların önünü kesen bir kısım göstericiler yönetimle görüşme talebinde bulundu. Çıkan arbedeye polis müdahale etmek zorunda kaldı.

Havalimanı yetkilileri iki gün içinde uçuşların normale döneceği taahhüdünde bulunurken, Domodedova'ya inen THY'ye ait uçaktan yolcuların çıkışı da 2-3 saat gecikmeli olarak gerçekleşti. Rus havayolu şirketi Aeroflot'la Türkiye'ye gitmek isteyen yolcular da iki gündür sıkıntı yaşıyor. Şeremetyevo havalimanında uçaklarda buzlanmayı gidermek için kullanılan araçların yetersiz kaldığı da gelen bilgiler arasında.

Etiketler :