Moskova'ya uçuşlar yeniden başlıyor

Moskova'ya uçuşlar yeniden başlıyor

Rusya pazarında önemli başarılara imza atan Türk Hava Yolları'nın (THY) Moskova uçuşlarının ikiye indirilmesi ile ilgili kriz çözüldü.

Rusya pazarında önemli başarılara imza atan Türk Hava Yolları'nın (THY) Moskova uçuşlarının ikiye indirilmesi ile ilgili kriz çözüldü. Rusya devlet havayolu şirketi Aeroflot'un İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan talep ettiği üçüncü iniş seferine olumlu cevap verilirken, THY Moskova seferleri de yeniden dörde çıkarıldı. Perşembe sabah seferini de gerçekleştiremeyecek olan THY, öğleden sonra normal seferlerini yapmaya başlayacak. Böylece başarılı bir kriz yönetimi gerçekleştiren THY Rusya temsilciliği, 4-5 günlük sıkıntılı günlerin ardından rahat bir nefes aldı.

THY Moskova-İstanbul uçuşlarında 31 Ekim'den itibaren sorunlar yaşanmaya başlamıştı. MSİ ile sabah 08:25'de Şeremetyevo havalimanından İstanbul Atatürk havalimanına uçuşu iptal olunan THY, İstanbul'dan akşam TSİ 18:50 Moskova seferini de yapamıyordu.

THY'nın haftada dört kez uçuş gerçekleştirdiği Moskova Domededova-İstanbul Sabiha Gökçen seferleri de iptal edilmişti. THY'nin günlük Moskova-İstanbul arasındaki toplam dört uçuşu böylece ikiye indirilmişti. Krizin çözülmesinin ardından günlük Moskova-İstanbul arası seferler yeniden dörde çıktı.

THY'nın uçuş sayılarının azaltılması ile ilgili sorunun Aeroflot'un İstanbul'a üç kez uçmak istemesi ve Uluslararası Atatürk Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk nedeni ile istedikleri saatlerin verilememesinden kaynaklandığı belirtilmişti.

Sorunun çözülmesinin ardından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamada bulunan THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş, "Kriz çözüldü, izinler yeniden verildi. 2011'in mart ayı sonuna kadar tüm uçuşlarımız için her türlü anlaşmalarımız tamam. Aeroflot için de Atatürk havalimanında talep ettiği üçüncü sefer izni verildi. Rus havayolu şirketi Aeroflot'la her zaman işbirliği içindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan THY, Rusya pazarında önemli başarılara imza atıyor. THY Rusya temsilciliği 2005'de 60 bin olan yolcu kapasitesini 2009 sonunda 600 bine çıkarırken, 2010 rakamlarının ise 600 binin üzerinde olmasını bekliyor. İstanbul-Moskova hattında haftanın yedi günü uçan THY, dördü İstanbul biri Antalya olmak üzere günlük sefer sayısını da beşe çıkardı. THY şimdi Moskova-Ankara bağlantısı ile Rusya uçuşlarında hedef büyütüyor. THY, Anadolu Jet'le Moskova-Ankara arasında salı, cuma ve pazar günleri de uçuşlarına başladı.

 

Etiketler :