MOSSAD'dan Bir Cinayet Daha

MOSSAD'dan Bir Cinayet Daha

Başta Filistin olmak üzere birçok ülkede yargısız infazlara imza atan İsrail gizli servisi, şimdi de Macaristan'da bir suikaste karışmakla suçlanıyor.

İsrail gizli servisi Mossad'ın Dubai'de gerçekleştirdiği suikastin yankıları dinmeden bir suikast haberi daha Macaristan'dan geldi.

MOSSAD'DAN BİR SUİKAST DAHA

İddialara göre bu defa hedefteki isim 20 yıldır Macaristan'da yaşayan ve Filistin'e büyük miktarlarda paralar gönderdiği öne sürülen 52 yaşındaki bir Suriye vatandaşı oldu...

Bu suikastte de Dubai'de olduğu gibi yine yabancı ülke pasaportu taşıyan israil ajanları devreye girdi. Traşe Bassam adlı Suriyeli vatandaş, kırmızı ışıkta beklerken aracının içinde kurşunlandı. Bassam'ın yanındaki siyah çanta da cinayetten sonra ortadan kayboldu.

CASUS UÇAKLARI KULLANILDI

Macaristan ve İsrail medyası, bu suikastte iki İsrail casus uçağının da kullanıldığını öne sürüyor. Dahası bu casus uçakların, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya üzerinden geçerek Macaristan'a gittiği iddiası var.

DÜNYA AYAĞA KALKTI

Suikast sonrası Macaristan Başbakanı olayın bir an önce aydınlatılması için soruşturma talimatı verdi. Dışişleri Bakanlığı ise İsrail uçaklarına ''diplomatik görev'' çerçevesinde iniş izninin kendileri tarafından verildiğini açıkladı. Dubai suikasti sonrası Macaristan'daki bu yargısız infaz da uzun süre tartışılacağa benziyor.

Etiketler :