Motorsikletten sonra ticari üretecek

Motorsikletten sonra ticari üretecek

En ucuz otomobilden daha uygun fiyatla satışa çıkması beklenen araçlar “Kanuni” markasını taşıyacak.

'Kanuni' en ucuz hafif ticari olacak

Türkiye yeni bir hafif ticari araç markasıyla tanışmaya hazırlanıyor. En ucuz otomobilden daha uygun fiyatla satışa çıkması beklenen araçlar “Kanuni” markasını taşıyacak.

Halil OKŞİT'in haberi

Motosiklet pazarında Kanuni adıyla markalaşan Kuralkan Grup, Çinli uçak ve helikopter üreticisi Hafei ile anlaştı. Hafei, HF Kanuni markasıyla Türkiye pazarı için üretime başlıyor. Kuralkan Genel Müdürü Said Kuralkan, ağustos ayında 2009 model olarak ilk lansmanın yapılacağını belirterek, şu bilgileri verdi: “Hafei, Çin ordusu için helikopter ve uçak üreten bir firma. Son dönemde otomobil, hafif ve ağır ticari araç üretimine de girdiler. Suzuki modellerini üretiyorlar. Biz bu grupla anlaştık. Distribütörlük için izinlerin son aşamasındayız. İyimser olursak eylül-ekimde, en kötü ihtimalle aralıkda satışa çıkacağız.”

Kuralkan, HF Kanuni markasıyla 4 farklı hafif ticari aracı Türkiye'de satışa çıkarmayı planlıyor. Bunlar 4 silindirli, saatte 95 km hıza sahip, 35 KWA gücünde, 1.000 lt motorlu, şehir içi nakliye boyutları olan araçlar. Fiyatları ise Türkiye'de satılan en ucuz otomobilin fiyatından daha hesaplı olacak. Açık kasa, iki veya daha çok koltuklu camlı panelvan versiyonları satılacak.

OTOMOBİLİ DE GELECEK

Şu anda 45 bayi, 25 servis kurulduğunu söyleyen Said Kuralkan, bu yıl bin civarında araç ithal edeceklerini söyledi. Kuralkan, “Fiyatımız 10 bin liranın altında olmayacak. Araçlarımız B ve C gelir grubuna yönelik” dedi. Kuralkan, önümüzdeki yıllarda otomobil getirmeyi de planladıklarını söyledi.

Suriye ve Meksika'da test edildi

KURALKAN Grubu, Hafei ile anlaşma yapmadan önce, bu araçların Çin'den sonra en çok satıldığı Suriye ve Meksika'ya birer temsilcisini göndererek, test edip, araştırmalar yapmış. Her iki ülkede de bu araçları satın bayilerle, satın alan müşterilerle görüşmeler yapılmış. İkinci el pazarındaki durumuna, dayanıklılığına bakılmış. Müşteri memnuniyeti araştırması şyaptırılmış. Gelen raporların olumlu çıkması sonucu Çinli ana firma ile masaya oturulmuş

Kaynak:Haber Kaynağı