"Mübarek Gazze tünellerini bombaladı"

"Mübarek Gazze tünellerini bombaladı"

"İsrail’in, Gazze’yi sürekli abluka altında tutması ve yaşam hakkı tanımamasına karşın Gazzeli mazlumlar ekmek ve ilaç alabilmek için tünel açmak zorunda kaldılar. Mübarek bu tünelleri bombalattı."

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, Milli Görüş’ün, Türkiye’nin tarihinde var olan büyük deneyimi, coğrafi avantajları ve kendi hasletleriyle başarıya ulaşması demek olduğunu söyledi.

İzmir’in Narlıdere ilçe teşkilatının 4. Olağan Kongresi'ne katılan Akgönenç, her yönüyle toplumu kucaklayan, her katmanı düşünen ve herkese hizmet vermeye çalışan bir anlayışla siyaset yaptıklarını ifade etti.

Ayrıca, Tunus’ta başlayan, Mısır’a yayılan isyanları değerlendiren Oya Akgönenç, Tunus’taki isyanın nedenlerinin sosyal adaletsizlik, artan işsizlik, hak ve adalet nizamının işlememesi, ibadet, söz ve fikir hürriyetinin bulunmaması olduğunu belirtti.
Ayaklanmayı tam bir ‘halk hareketi’ olarak nitelendiren Akgönenç, “Mısır’a baktığımızda Hüsnü Mübarek 30 yıldır başta ve kendi yerine oğlu Cemal’i hazırlıyor. Fakirlik, açlık, adam kayırmacılık, yolsuzluk, insan hakları ihlalleri gibi sebepler bu isyanı doğurdu. Bu sosyoekonomik bir isyandır. Halk nezdinde bıçak kemiğe dayandığı için yapılmıştır. Öte yandan, Mısır uzun zamandır İsrail’in oyuncağı durumundadır. İsrail’in, Gazze’yi sürekli abluka altında tutması ve yaşam hakkı tanımamasına karşın Gazzeli mazlumlar ekmek ve ilaç alabilmek için tünel açmak zorunda kaldılar. Mübarek bu tünelleri bombalattı. Hem kendi halkına, hem de mağdur Filistinlilere yaptığı bu eziyetlerden dolayı yaşadıklarını hak etti. Bu olaylarla Batı’nın gerçek yüzü de bir kez daha ortaya çıkmıştır. Batı kullanır, kullanır, atar.” şeklinde konuştu.

Milli Görüş’ün hem sosyal, hem ekonomik, hem de siyasal bir düşünce tarzı olduğunu savunan Genel Başkan Danışmanı Akgönenç, “Farkımız, kökümüzün sağlam temellere dayanmasıdır. Biz ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyoruz. Biz ‘Adil düzen’ diyoruz. Biz adalete ve hakka dayalı bir dünya için ‘D-8’ diyoruz. Böyle güzel idealleri olan Saadet Partisi yerine, şu anda Milli Görüş’ün taklitleri, hatta günümüz tabiriyle çakma partileri bizim yerimize geçirilmeye çalışılıyor. Ancak her şey aslına döner.” dedi.

Narbel Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç ile çok sayıda partili katıldı. Tek listeyle yapılan seçimde SP Narlıdere İlçe Başkanlığı görevine Ahmet Erdemli seçildi.

 

Etiketler :