Mucize bebek Sadi Rıza 1 yaşında

Mucize bebek Sadi Rıza 1 yaşında

Beyin ölümü gerçekleşen Yıldız Alçı'nın karnında 21 gün yaşayıp hayata tutunan Sadi Rıza bebek artık 1 yaşında. Baba Erdinç Ceyhan buruk bir mutluluk yaşıyor.

Ercan ÖZTÜRK'ün haberi

İstanbul'da, menenjit nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen annesinin karnında 21 gün yaşatılıp 27 haftalıkken 760 gram olarak sezaryenle dünyaya gelen Sadi Rıza bebek bir yaşına girdi. Dünyada 13'üncü, Türkiye'de ilk vaka olarak tıp literatürüne geçen Sadi Rıza ilk doğum gününü AKŞAM'la kutladı. Pastasını afiyetle yiyen bebek 11 kilogram ağırlığında ve oldukça sağlıklı.

KEŞKE YANINDA OLSAYDI

Bir akrabasının marketinde çalışan baba Erdinç Ceyhan 'Buruk bir mutluluk yaşıyorum. Annesinin bugünü görmesini isterdim. Maalesef dünyaya gözlerini açtığında annesi yoktu. Hem anne hem babalık yapıyorum. Sadi Rıza'ya ablam bakıyor. Kızlarım da gündüz ablamın yanında kalıyor. Küçük kızım Fatma hala annesini hastanede biliyor. Öldüğünü söylemedik. Psikoloğa götürmek istiyorum ama maddi gücüm yok. Kadir Topbaş ve bazı kadın derneklerin dışında başka kimse yardım etmedi' dedi.

ANNESİNİ GÖRÜYORUM

Oğlu büyüdüğünde, ona nasıl dünyaya geldiğini anlatacağını belirten Ceyhan, 'Yaşadıklarımıza kimi zaman inanamıyorum. Rüya gibi geliyor. Sadi Rıza'yı kucağıma ilk aldığımda neredeyse avuç içi kadardı. 11 kiloya ulaşacağını, bir yaşına geleceğini hiç tahmin edemiyordum. Büyüdükçe ona daha da çok bağlanıyorum. Ona her baktığımda annesi aklıma geliyor. Annesi gibi çok sessiz. Ağladığını görmek neredeyse imkansız' diye konuştu.

'Ölsün' dediğim için pişmanım

YIldIz Alçı'nın nikahsız birlikte yaşadığı Erdinç Ceyhan, maddi sıkıntı nedeniyle Sadi Rıza'nın dünyaya gelmesini istememiş ve gündeme oturmuştu. Ceyhan, o günkü tavrı nedeniyle pişman. Küçak bir gecekodudan, Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın hediye ettiği eve yerleşen Erdinç Ceyhan şöyle konuştu: '600 TL maaşımla Sadi Rıza ve diğer iki kızımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. Eşim hastanedeyken bebeğin ölmesini istiyordum. Bunu söylediğim için çok pişmanım. Onun sayesinde başımızı sokacak evimiz oldu.
Ablalarının umudu oldu. İki kızım evimize 'Sadi'nin evi' diyorlar.
Evlenmeyi düşünüyorum.'


Akşam