Müftüler Resmi Nikah Da Kıysın

Müftüler Resmi Nikah Da Kıysın

TSK'ya din subayı alınsın, müftüler resmi nikah kıysın, Kuran eğitiminde yaş sınırı kaldırılsın....

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, hükümetle yapılacak toplu görüşmelerde, TSK'ya din subayı alınmasını, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini, Kuran eğitimindeki yaş sınırının kaldırılmasını isteyeceklerini açıkladı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, toplu görüşmelerde masaya getirecekleri konularla ilgili bilgi verdi. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi toplu görüşmelere katılacaklarını belirten Yıldız, toplu görüşmelerde, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasasının çıkarılmasını talep edeceklerini söyledi. Yıldız, Diyanet İşleri'nin 30 yıldır özel kanunsuz yönetildiğini belirterek, yasanın çıkarılması için 40 bin imza topladıklarını ifade etti. AB'ye uyum sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne din subayı alımını talep edeceklerini ifade eden Yıldız, Avrupa ülkelerinin tamamında din subayının bulunduğunu belirtti. Yıldız, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı geçtiğimiz ay 2 tane İlahiyat Fakültesi mezunu subay alacağını açıkladı. Bu çok olumlu bir gelişmedir” dedi.
MÜFTÜLER DE RESMİ NİKAH KIYSIN

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesini isteyen Yıldız, resmi nikah olmadan kıyılan dini nikahın haksızlıklara neden olacağını söyledi. Yıldız şöyle konuştu: “Nikah tektir, o da resmi nikahtır. Halkın dini nikah konusundaki hassasiyeti düşünülerek; belediye memuruna, muhtarlara, hatta gemi kaptanlarına tanınan nikah kıyma yetkisi müftülere de tanınmalıdır. Böylece iki nikah tezatına son verilmiş olunur.” Yıldız, Kuran eğitimindeki yaş engelinin kaldırılmasını istedi. Azınlıklara getirilmeyen bir yasağın Müslümanlara getirilmesine karşı olduklarını söyleyen Yıldız, “Böyle bir yasak hiçbir dünya ülkesinde yoktur. Bu yasak anayasaya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Hoca camiye gelen çocuğu yaşı küçük diye almazsa Allah'a, alırsa yasalara karşı suçlu. Umuyoruz ki 28 Şubat sürecinde getirilen bu yasak kaldırılır” dedi.

Etiketler :