Müftülüğü soyan kişi yakalandı

Müftülüğü soyan kişi yakalandı

Çanakkale’de 23 suçtan aranan ve 34 suç kaydı bulunan son olarak da 7 Mart gecesi Çanakkale İl Müftülüğü binasındaki çelik kasadan 5 bin 500 TL’yi çalan hırsızlık zanlısı yakalandı.

Çanakkale’de 23 suçtan aranan ve 34 suç kaydı bulunan son olarak da 7 Mart gecesi Çanakkale İl Müftülüğü binasındaki çelik kasadan 5 bin 500 TL’yi çalan hırsızlık zanlısı 38 yaşındaki E.K., Çanakkale ve Biga Asay iş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Hırsızlık zanlısı 38 yaşındaki E.K. HYS mağazası ile 20 Şubat tarihinde Biga Yağlı Tohumlar Tarım Satış kooperatifini soymuş ve Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranma çalışmalarına başlanmıştı.

Hırsızlık zanlısı 38 yaşındaki E.K., 6 Mart’ı 7 Mart'a bağlayan gece saat 01.10’da İl Müftülüğü binasına bitişikte bulunan inşaat halindeki binayı kullanarak girmiş ve Çanakkale İl Müftülüğü binasındaki çelik kasadan 5 bin 500 TL’yi çalıp kayıplara karışmıştı. Hırsızlık zanlısı E.K. güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis ve Müftülük çalışanlarına pes dedirtmişti. Çünkü hırsız E.K. binaya kapıdan değil yan taraftaki inşaattan sarkıttığı ip ile çatıdan girmişti.

İnşaata girerek en üst kata çıkan ve yan taraftaki Müftülük binasının çatışına atlayan E.K. hemen planını devreye soktu. Yanında getirdiği ipi çatı girişinden içeriye sarkıtan hırsız, ipe tutunarak aşağıya indi. Müftülük binasının ikinci katındaki kilitli olan İdari Mali İşler Bürosu’nun kapısına yüklenerek açtı. İçerideki çelik kasayı odadan koridora çıkarttıktan sonra kazma ve ucu sivri demir murçla açarak içindeki 4 bin lirayı aldı. Hırsız daha sonra haç bürosundaki masa çekmecesinden de bin 500 TL parayı çalarak kayıplara karışmıştı.

Biga İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen Hırsızlık zanlısı 38 yaşındaki E.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çanakkale Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :