Muğla'da Neler Oluyor?

Muğla'da Neler Oluyor?

Muğla'da 11 Mayıs'ta meydana gelen ve bir öğrencinin vurularak ölmesine neden olan olayların ardından Muğla sokakları yine hareketlendi.

Muğla'da 11 Mayıs'ta meydana gelen ve Şerzan Kurt isimli bir öğrencinin vurularak ölmesine neden olan olayların ardından Muğla sokaklarından yine hareketli saatler yaşandı.

Şerzan Kurt'un ölümü hakkında Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yapan yaklaşık 200 kişilik topluluk daha sonra vurulduğu giderek karanfil bırakmak istedi. Bu isteğe karşı çıkan emniyet güçleri grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. Olay yerine gelen Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, öğrencilerin slogan atmamasını isteyerek gruba izin verdi.

 Muğla Emniyeti'ne bağlı çevik kuvvet polisleri ile  özel  harekat timleri de 300 metrelik yürüyüşte gruba eşlik etti. Grup, Şerzan Kurt'un vurulduğu yere giderek karanfil bıraktı. Daha sonra yeniden Sınırsızlık Meydanı'na dönen öğrenciler slogan atmaya başladı.

 Bu sırada Sınırsızlık Meydanı'nın karşısında toplanan başka bir grup açıklama yapan gruba tepki gösterdi. Bunun üzerine Şerzan Kurt'u anmaya gelen öğrenciler, karşı gruba saldırmak istedi. Kısa süreli arbedenin ardından emniyet güçleri  olayları  yatıştırdı. Öğrenci grubu, çevik kuvvete bağlı polisler eşliğinde dağıldı.

Etiketler :