Muğla’da su deposu kazısında 6 mezar bulundu, içlerinden çok sayıda kemik ve tarihi eser ortaya çıkarıldı

Muğla’da su deposu kazısında 6 mezar bulundu, içlerinden çok sayıda kemik ve tarihi eser ortaya çıkarıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde su deposu yapımı sırasında dönemi belirlenemeyen 6 mezar bulundu. Mezarların içinde dağınık halde çok sayıda kemik ve tarihi eser tespit edildi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, su deposu çalışması sırasında ortaya çıkan mezarlarda dönemi henüz belirlenemeyen tarihi eserler bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı'ndaki yeşil alanların sulamasında kullanılmak üzere su deposu çalışması başlattı.

Çalışma sırasında dönemi henüz belirlenemeyen mezarlar tespit edildi. 6 mezar içerisinde dağınık halde çok sayıda kemik ve tarihi esere rastlandı.

Alanda çalışmalar durduruldu, durum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile müze yetkililerine bildirildi.

Güvenlik şeridiyle kapatılan ve koruma altına alınan bölgede birkaç gün içinde kazı çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.

Bulunan eserlerin hangi döneme ait olduğunun ise yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

Bölgede polis ekipleri nöbet tutmaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.