Muğla'dan 54 ülkeye su ürünleri ihracatı

Muğla'dan 54 ülkeye su ürünleri ihracatı

Muğla'da faaliyet gösteren kültür balıkçılığı tesislerinde yetiştirilen su ürünleri, aralarında ABD, Rusya ve Japonya'nın da bulunduğu...

MUĞLA (AA) - Muğla'da faaliyet gösteren kültür balıkçılığı tesislerinde yetiştirilen su ürünleri, aralarında ABD, Rusya ve Japonya'nın da bulunduğu dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından verilen desteklerle son yıllarda su ürünleri üretiminde büyük artış elde edildiğini söyledi.

Kentte faaliyet gösteren 14 ihracat izinli balıkçılık ürünleri işletmesinde tüketime sunulmak üzere taze soğutulmuş, dondurulmuş, bütün, fileto ve işlenmiş füme olarak üretilen deniz ürünlerinin ihraç edildiğini aktaran Saylak, bu yılın ilk yarısında su ürünleri sektöründe 78 bin ton ihracat gerçekleştirilerek, geçen yılın toplam ihracat rakamına ulaşıldığını kaydetti.

Yıl sonunda 530 milyon dolarlık bir rakamın öngörüldüğünü söyleyen Saylak, "Muğla'dan 54 ülkeye su ürünleri ihracatı gerçekleştirilmekte. Bir yandan ihracat rakamlarımızı yükseltirken bir yandan denizlerin sürdürülebilirliği için de çalışıyoruz. Bugünümüz kadar geleceğimizi de düşünmek zorundayız." diye konuştu.

Saylak, su ürünleri sektörünün Muğla'nın önder sektörlerinden olduğunu, sektörün her türlü proje ve çalışmalarına rehberlik yapmak için yanlarında olacaklarını ifade etti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.