Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaza

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaza

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, içerisinde aynı aileden biri çocuk 3 kişinin bulunduğu otomobil, 150 metreden denize uçtu. Kaza sonrasında araçta bulunanlar çevredeki vatandaşların yardımı ile kurtarıldı. Yaralılar botlarla hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yozgat'tan Fethiye'ye tatile gelen Okay Sağnak (28), eşi Yüksel Sağnak (26) ve 2 yaşındaki çocukları Yağız Sağnak'ı da alarak dün 23.00 sıralarında 38 VK 470 plakalı otomobille Küçük Samanlık koyuna gezintiye çıktı. Havanın karanlık olması ve yol kenarında herhangi bir trafik işareti ile bariyer bulunmaması sebebiyle yoldan çıkan otomobil, 150 metreden denize uçtu. Dik yamaçtan uçan otomobil, hızlı bir şekilde denize çakıldı.

MANZARA İZLERKEN HAYAT KURTARDILAR

Kazaya ilk müdahaleyi çevrede gece manzarasını izlemek üzere toplanan vatandaşlar yaptı. Bölgede bulunan 3 kişi denize uçan arabanın peşinden giderek su alan otomobilin camını kırdı ve yaralıların ayık kalmasını sağladı. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, denize düşen ve yarıya kadar suyla dolan otomobilde bulunan biri çocuk 3 kişiyi kurtarmak için seferber oldu.
Sağlık ekipleri dik yamaç nedeniyle kaza mahalline ulaşamayınca devreye yakındaki bir tatil köyünden istenen botlar girdi. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile kurtarılan baba Okay ve 2 yaşındaki oğlu Yağız Sağnak, botlarla çevredeki hastanelere götürüldü. Vücudundan ve boynundan yaralanan anne Yüksel Sağnak ise önce kıyıya, buradan da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"DENİZE DÜŞEN ARACIN CAMINI KIRIP BABAYI KURTARDIK"

Araçta bulunan 3 kişiye ilk müdahaleyi yapan ve bir ailenin yok olmasını engelleyen Zafer Mete, hala olayın şokunu yaşadığını belirtti. Yol kenarında otururken otomobilin birden yanlarından geçerek uçuruma düştüğünü kaydeden Mete, "Hemen aracın peşinden biz de gittik. 3 arkadaş dik yamaçtan inerek araca ulaştık. Olay yerine vardığımızda 3 kişi de araçtaydı. Biz hemen aracın camını kırarak babayı kurtardık ve hemen 112 ekiplerine haber verdik. Çocuk ve annesini ise olay yerine gelen ekipler kurtardı. Kurtarılan yaralılar çevreden gelen botlarla hastaneye götürüldü" dedi.
Hastaneye kaldırılan yaralılardan baba ve oğlunun durumunun iyi olduğu, Yüksel Sağnak'ın durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Röntgen filmi için sedye ile taşınan baba Okay Sağnak, çocuğu ve eşi yaşadığı için şükrettiğini belirtirken, yolda herhangi bir işaret bulunmamasına tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.