Muhabiri canlı kalkan yaptılar!

Muhabiri canlı kalkan yaptılar!

Türkiye Gazetesi Muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen saldırıda çatışmanın ortasında kaldı.

Terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki karakollara eş zamanlı düzenlediği saldırıda, operasyonları takip etmek üzere bölgede görev yapan Türkiye Gazetesi Muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı çatışmanın ortasında kaldı.
 
Araçlarına PKK militanları tarafından ateş açılan muhabirler, teröristler tarafından canlı kalkan olarak kullanılmaya çalışıldı. Teröristlerin elinden kurtulan Demir ve Sağırlı, Geçimli Köyü'ne sığınarak kurtuldu.

 

Kelime-i şehadet getirdiler
 
PKK'nın canlı kalkan olarak kullandığı gazetecilerden Adem Demir, bölgede ve Kuzey Irak'ta uzun yıllar çalışmış tecrübeli bir muhabir. Osman Sağırlı da Afrika ve Arakan gibi zorlu bölgelerde görev yaptı.
 
Sabah.com.tr'nin edindiği bilgilere göre örgüt militanları, mayınlama yaptıktan sonra gazetecilerin bulunduğu aracın yolunu kesti ve iki gazeteciyi canlı kalkan olarak kullanıp askeri birliğe saldırdı. Gazeteciler ölümle burun buruna geldi. Hatta Kelime-i şehadet bile getirdiler. Ve büyük bir şans eseri kurtuldular.
 
Fotoğraflar: Türkiye Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.