Muhalefet kimin temsilcisi?

Muhalefet kimin temsilcisi?

Bakanların yetkisini kullanarak 3 Generali görevden alması değerlendiren AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, önemli açıklamalarda bulundu:

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, "CHP'de yaşanan son olaylara bakıldığında değişimin olmayacağının göründüğünü söyledi. Özdalga, "Siyasi partilerde değişimin temel şartı, o değişim istikametinde ortaya açık bir fikir programının konulmasıdır." dedi.

AK Parti Polatlı İlçe teşkilatını ziyaret Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, CHP'deki değişimi değerlendirdi.

Özdalga, "Biz her şey den önce karşımızda güçlü ve tutarlı muhalefet partilerinin olmasını istiyoruz. Hangi istikamette değişecekleri, ne yapacaklarına dair ortada bir fikir yok. Kadroda akışkanlık var. Bu yöntemlerle hiçbir siyasi partide değişimin olması mümkün değildir." görüşlerini savundu.

Kürt sorunun çözümü ile ilgili CHP'nin izlediği politikayı da eleştiren AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, "Yeni bir yönetim geldi CHP'nin başına, Kürt sorunu ile ilgili, siz ne diyorsunuz diye soruyorlar. Bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Uzmanlar rapor hazırlıyor sonra açıklayacağız dediler. Aradan 6 ay geçti, ortada rapor yok. Türkiye'nin en önemli sorununa karşı ortaya attığı bir fikri yoksa değişim ve dönüşüm yapması mümkün değil. CHP kendi derdiyle uğraşıyor kurultay toplanacak mı? Toplanmayacak mı? derdindeler. CHP kendi derdiyle uğraşan, milletin derdiyle uğraşmayan bir partidir." değerlendirmesinde bulundu.

"MUHALEFET VESAYET REJİMİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ VE AVUKATLIĞINI YAPIYOR"

Bakanların yetkisini kullanarak 3 Generali görevden alması değerlendiren AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, şöyle konuştu: "İki büyük muhalefet partilerinin sözcüleri Türkiye'deki askeri vesayet rejiminin sözcülüğünü ve avukatlığını yapıyorlar. Bunlardan ne sosyal demokrat ne de milliyetçi parti olur. Bu savundukları vesayet sistemiyle bunu bir kez daha açığa çıkarttılar. Ve bunu açık açık yapıyorlar. Maalesef Türkiye'de askerler defalarca darbe yaptılar, seçilmiş hükumetlere müdahale ederek düşürdüler. Türkiye'nin güçlü bir orduya sahip olması gerekir. Asla taviz vermememiz lazım. Bütün bunlardan çıkan sonuç, savunma gücümüzü en yükseğe çıkaracak, askerleri orduyu seçilmiş hükumetlerin emrinde çalışmasını temin edeceğiz. Biz bunları yapmaya çalışırken, 2 büyük muhalefet partilerinin sözcüleri Türkiye'deki askeri vesayet rejiminin sözcülüğünü ve avukatlığını yapıyorlar. Bunlardan ne sosyal demokrat ne de milliyetçi parti olur. Bu savundukları vesayet sistemiyle bunu bir kez daha açığa çıkarttılar. Ve bunu açık açık yapıyorlar."

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga daha sonra Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ve Ak Parti İlçe teşkilatı ile birlikte ilçe esnafını ziyaret etti.

Etiketler :