Muhalefete Çorum'dan Seslendi

Muhalefete Çorum'dan Seslendi

Erdoğan muhalefete Çorum atasözü ile cevap verdi

Partisince düzenlenen seçim mitingine katılmak üzere karayolu ile Yozgat'tan Çorum'a gelen Erdoğan, Abide Meydanı'nda toplanan on binlerce vatandaşa seslendi. Beraberinde Başbakan Yardımcısı Cemil Çicek, Genel Başkan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Şükrü Ayalan ve Hüseyin Tanrıverdi ile gelen Erdoğan'ın mitingi yaklaşık 2 saat gecikme ile başladı. Erdoğan'ın 14.30'da yapılması planlanan mitingi hava muhalefetinden Yozgat'a geç gitmesi nedeniyle saat 16.30'da başladı. Vatandaşlar 2 saat boyunca sağanak yağmur altında Başbakan Erdoğan'ı bekledi. Erdoğan'ın konuşmaya başlaması ile birlikte yağmur kesildi.

Mitingde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, 6.5 sene önceki ile bugünkü Türkiye arasında çok büyük fark olduğunu dile getirdi. "Bugün Türkiye dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın da en büyük 6. ekonomisine sahip" diyen Erdoğan, "79 senede Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolar. MHP, DSP, ANAP'a bu millet kaç yıllığına iktidar verdi? 5 yıllığına. Bunlar ne yaptı? Daha 3.5 yıl oldu, yapamadılar ve bırakıp gittiler. Sonra seçime gittik. Seçimde bu aziz millet yüzde 34.5'le bize parlamentonun yüzde 65'ini vererek iktidar yaptı" diye konuştu.

İktidarı 36 milyar dolar ihracatla devraldıklarını anımsatan Erdoğan, 6 senede üzerine 96 milyar dolar ilave ettiklerini kaydetti. 2008 sonu ihracatının 132 milyar dolarla kapandığına vurgu yaptı. Erdoğan, şunları söyledi: "Bahçeli ve Baykal çıkıyorlar meydanlara, 'Türkiye çok borçlanıyor' diyorlar. Yarın buraya gelecek. Hayret, bundan önce Sayın Baykal hiç buralara geldi mi? Nasıl oldu da şimdi uğradı buraya, yolu mu şaşırdı? Yarın buraya geliyormuş. Sorun bakalım, sorun, deyin ki 'AK Parti iktidarından önce Türkiye'ye gelen uluslararası yatırım yılda ne kadardı?' Bilmez. Çünkü o işlerde, o taraklarda bezi yok. Ben söyleyeyim, ortalama yılda 1 milyar dolar. Biz 2007 sonu itibarıyla bunu 22 milyar dolara çıkardık, yılda. Geçen yıl krize rağmen 15 milyar dolar. Halep oradaysa arşın Çorum'da. Çorum benim 17. mitingim. Öyle söz verdik, 81 vilayeti, bakan, genel başkan yardımcısı arkadaşlarımla dolaşacağım, 60'ı aşan vilayete de ben gideceğim, Allah nasip ederse."

Yüzde 63 olan gecelik faizi 11.5'e düşürdüklerini dile getiren Erdoğan, aradaki fark nedeniyle muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, "Sayın Bahçeli bunun hesabını verin, bunun. Bu milleti bu faize nasıl mahkum ettiniz? Bunu 63'ten 11'e düşüren bu iktidar. Devamlı bu yükü indiriyoruz. Şu anda bunlar başarılıyor ama yatıyorlar, kalkıyorlar bakıyorsunuz iftira, yalan. IMF ile alakalı, ülkemin menfaatlerine en ufak ters gelen bir anlaşmaya imza koymayız. Kafamıza yatarsa, ülkemin menfaatlerini orada görürsek, o gün imzayı atarız. Bizden önce MHP'nin ortağı olduğu iktidar, 30 milyar dolar aldı IMF'den ve bize nasıl devrettiler? IMF'ye Türkiye'nin borcu 23.5 milyar dolardı. Şimdi borcumuz 8 milyar dolara düştü. Bu borcu AK Parti iktidarı ödedi" dedi.

"Geçmişte 'beş anahtar dağıtacağım' diyenler vardı" diye konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "O anahtarların hiçbirini benim vatandaşım görmedi, ama biz geldik, toplu konutta dağıtıyoruz. Bunlara diyorum ki 'Allah aşkına gökte ne kadar yıldız var? Gökteki yıldızlar sayılır mı?' Ama bunlar sayar. İşte bunların sözü bu. Bunların 'işsizliği önleyeceğiz' ifadesi de bu kadar doğru. Çünkü bunlar dürüstlüğü hayatlarında görmemişler. Ben de diyorum ki 'Biraz dikkatli atın kargalar da yesin.' Onlara da bir şeyler düşsün. Siz bugüne kadar Ankara'dan dışarıya çıkmadınız, işsizliği neyle ortadan kaldıracaksınız? O yandaş medyalarınızla beraber mi? Onlara işi ihale etmişler, seçim sandığı görününce de boş tezgahla milletin önüne çıkıyorlar. Kusura bakmayın, bu millet bu tezgaha dönüp bakmaz. Bu millet, bu Çorumlu kardeşim bu tezgaha prim vermez. Şu Çorum atasözü var ya, ne güzeldir. 'Kurbağanın vakvağası suyu bulandırmaz' Bunların yalanları suyu bulandırmaz, bunların iftiraları bizim hizmetlerimizi bulandırmaz, bunların çamurları bizim kutlu yolculuğumuzu bulandırmaz. Kim ne derse desin, durmak yok yola devam."

Etiketler :