Muharrem İnce Meclis'i karıştırdı

Muharrem İnce Meclis'i karıştırdı

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Genel Kurulda, Türkiye ile Yeni Zelanda Arasında Hava Hizmetlerine Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşüldü.

 

Tasarı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOKİ'nin önemli kurumlardan birisi olduğunu belirterek, ''TOKİ'ye arsa tahsisi çok iyi bir karardır. Bu yapıldığı için TOKİ 500 bin konut yapmıştır'' dedi.

Suriye'deki gelişmelerin iç savaşa dönüşmemesinin Türkiye için önemine işaret eden Çelik, ''Böyle bir tablo karşısında mülteci akını gündeme gelebilir ki geldi zaten. Tercihini demokrasiden, insan haklarından yana yapmayan Suriye yönetiminden yana olmayız, Suriye halkından yana oluruz. Komşu ülkenin kaosa sürüklenmesinden memnuniyet duymayız, çünkü bunun yansımaları bize de olacaktır'' diye konuştu.

-Genel Kurulda gerginlik-

Tasarının görüşmelerinde oylamaya geçmeden önce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yoklama istedi.

Yoklama için 20 CHP'li milletvekili ayağa kalktı. Bu sırada, Katip üye, AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, milletvekillerinin ismini tek tek okurken, bir milletvekilinin ismini yanlış okudu ve ''Sayın İnce yanlış yazmış'' dedi.

Bunun üzerine İnce, ayağa kalkarak, ''Öyle söyleyemezsin, yediririm o lafı sana. Bana yanlış yazdı diyemezsin'' diye bağırdı.

Tepki gösteren AK Parti'li milletvekilleri, CHP'li İnce'nin özür dilemesini istedi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da İnce'ye, ''Özür dilemenizi bekliyoruz'' dedi.

İnce'nin özür dilemeyeceğini belirtmesi üzerine, AK Parti'li milletvekillerinden bazıları ön sıralara gelerek tepkilerine devam etti ve ''Özür dilesin'' diye bağırdı. Bu sırada CHP'li milletvekilleri de ön sıralara doğru hareketlendi.

Arkadan ön sıraya doğru hareketlenen AK Parti'li bir milletvekili ile AK Parti sıralarına doğru hamle yapan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'i arkadaşları engelledi.

Mumcu da ''Niçin bağırıyorsunuz sayın milletvekilleri, ben müdahale ediyorum, Genel Kurulu nasıl yöneteceğimizi biliriz'' dedi.

Muharrem İnce de katip üyenin milletvekillerini tanımak zorunda olduğunu belirterek, ''Ben eline milletvekili isimlerinin yer aldığı kağıt vermeye mecbur değilim. Milletvekili ayağa kalktığı anda o kişiyi tanıyıp ismini söylemeli. Diyelim ki ben yanlış yazdım. Katip üye nezaket gösterip, 'pardon yanlış oldu' demeliydi. Ama gençliğinin etkisiyle, 'Sayın İnce yanlış yazmış' dedi. Bunu söyleyemez'' diye konuştu.

Gerginliğin devam etmesi üzerine Başkanvekili Mumcu, birleşime ara verdi.

Aradan sonra Başkanvekili Mumcu, CHP'li İnce'ye, ''Katip Üye Muhammet Macit o sözü sizi incitmek ya da kırmak için söylememiştir'' dedi.

İnce'nin, ''Neden katip üye kendisi bunu söylemedi?'' diye sorması üzerine Mumcu, Başkanlık Divanı adına kendisinin açıklama yapabileceğini söyledi. Muharrem İnce de ''Size böyle bir beyanı olduysa sorun ortadan kalkmıştır, o zaman benim söylediğim cümlelerle de anlamını aşmış olur. Ben de o zaman söylediğim sözü geri almak durumunda kalırım zaten'' dedi.

Başkanvekili Mumcu, yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, 22 Kasım Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.