Muharrem İnce'den Haliç Üniversitesi Rektörlüğüne tepki geldi.

Muharrem İnce'den Haliç Üniversitesi Rektörlüğüne tepki geldi.

"4 yıl önce 15,5 milyon insanın oyunu almış, 5 dönem arka arkaya milletvekili seçilmiş bir siyasi partinin genel başkanı, üniversitede gençlerle buluşamıyor"..

İSTANBUL (AA) - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Haliç Üniversitesinde konuşmacı olarak yer alacağı programın Rektörlük tarafından iptal edildiği iddiasına ilişkin, "4 yıl önce 15,5 milyon insanın oyunu almış, 5 dönem arka arkaya milletvekili seçilmiş bir siyasi partinin genel başkanı, üniversitede gençlerle buluşamıyor." dedi.

İnce, Haliç Üniversitesi Rektörlüğü önünde yaptığı açıklamada, öğrencilerin, üniversitede düzenlediği "Siyaset Çemberi" adlı programa davet edildiğini ve daveti kabul etmesi üzerine gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Üniversite rektörünün, "Seçim yaklaşıyor, siyasiler gelmeyecek" gerekçesiyle salon tahsis etmeyerek, programı iptal ettiğini ifade eden İnce, "Farklı üniversitelerden gelen davetlere katılarak öğrencilerle bir araya geliyorum. AK Parti döneminde üniversiteler hem konuşmuyor hem konuşturmuyor. Rektör, AK Parti'nin İstanbul İl Başkanı değil. Buraya her siyasi partiden insan gelir, gençlerle buluşur. Çocuklar sorularını sorar." dedi.

- "Üniversiteler özgürlüğün merkezidir"

Üniversitelerin özgürlüğün, konuşmanın ve konuşturmanın merkezi olduğunu dile getiren İnce, verdiği söz üzerine üniversitenin kapısına kadar geldiğini ancak zorla da içeri giremeyeceğini belirtti.

Ekonomiyi, eğitimi, siyaseti ve mültecilerin nasıl gönderileceğini konuşmak istediğini aktaran İnce, şunları kaydetti:

"4 yıl önce 15,5 milyon insanın oyunu almış, 5 dönem arka arkaya milletvekili seçilmiş bir siyasi partinin genel başkanı, üniversitede gençlerle buluşamıyor. Bu ülkede hukuk, demokrasi, çağdaşlık olur mu? Her siyasi partinin temsilcisi gelebilmeli hatta aynı anda da gelebilmelidirler. Öğrenciler, istedikleri soruyu sorsunlar. Bu yasakçı zihniyeti kınamak içlin kapının önüne kadar geldim. Madem iptal edildi, ben de öğrencilere diyorum ki; dışarıda bir salon tutalım. Gelin istediğiniz soruları sorun."

Açıklamalarının ardından öğrencilerin fotoğraf isteklerini geri çevirmeyen İnce daha sonra buradan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.