Mühendisleri öldüren sanıklar serbest

Mühendisleri öldüren sanıklar serbest

Yargıtay ile hükümet arasında tartışma konusu olan tahliyelere bir yenisi de Bursa'dan eklendi. Bursa'da 3 mühendisi öldüren sanıklar da serbest kaldı.

Yargıtay ile hükümet arasında tartışma konusu olan tahliyelere bir yenisi de Bursa'dan eklendi. 9 yıl önce meydana gelen olayda 3 genç mühendisin bıçaklanarak öldürdükleri iddiasıyla toplam 4 ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1,5 yıl hücre cezasına çarptırılan iki zanlı Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK)'nın 102. maddesindeki değişiklikten faydalanarak tahliye oldu.

Bursa merkez Osmangazi ilçesinde 31 Ocak 2002'de meydana gelen olayda, Makine Mühendisi Bülent Kepçeli, otomobiline binen 3 kişi tarafından kaçırılıp, boş bir arazide tabancayla öldürüldü. Cinayetin ardından Harita ve Kadastro Mühendisi Efkan Açıcı'nın bürosuna giden zanlılar, mühendis Efkan Açıcı ve ziyaretine gelen meslektaşı Lütfullah Ahmet Erdin'i bıçaklayarak öldürdü. Kıskançlık yüzünden 3 mühendisi öldürdükleri iddia edilen Âdem Güney (42), Figen Yıldırım (32) ve Şahin Korkmaz (42) Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

3 kişiyi öldürmek suçundan haklarında toplam 2 ayrı ağırlaştırılmış müebbet, 24'er yıl hapis ve 1'er yıl 6'şar ay geceli gündüzlü hücre hapsine çarptırılan Âdem Güney ve kız arkadaşı Figen Yıldırım tahliye edilmenin sevincini yaşıyor. Haklarında verilen hapis cezası 9 yıldır Yargıtay'ca onaylanmayan ve tutuklu kaldıkları cezaevinde evlenen iki zanlının tahliye edilmesi, mühendis yakınlarını da üzdü. Aynı davanın sanıklarından Şahin korkmaz ise olayın ardından uzun süre firarda kalıp daha sonra yakalandığından CMK 102. maddesinden faydalanamıyor.

Yerel mahkemenin kararının temyizinin ardından sanıkların dosyası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından henüz onaylanmamıştı.

CİHAN

Etiketler :