Mühimmat dolu kamyon

Mühimmat dolu kamyon

Ankara'da Gölbaşı civarında durdurulan bir kamyonda silah ve patlayıcı bulundu.

Ankara Gölbaşı yakınlarında durdurulan bir kamyonette çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Sivil plakalı kamyonetin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait mühimmat sevkiyatı yaptığı belirtildi.

 

Bir ihbar üzerine Gölbaşı yakınlarında durdurulan ve içerisinde çeşitli mühimmat bulunan beyaz renkli 06 BJ 9915 plakalı MAN kamyonet, Ankara'da hareketli saatlerin yaşanmasına sebep oldu. TSK tarafından görevlendirildiği belirtilen kamyonetten biri astsubay, biri er, biri de sivil vatandaş olmak üzere üç kişi çıktı. Şahısların ellerinde görev kâğıdının bulunduğu kaydedildi. Araçta seri numaralarının silindiği belirtilen 900 el bombası bulunduğu öğrenildi.

 

Ankara Emniyeti tarafından kamyonun bulunduğu bölgeye inceleme yapmak üzere bomba uzman ekipleri gönderildi. İncelemenin ardından araç bulunduğu yerden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne "Akrep" tabir edilen araçlarla Özel Harekat ekiplerinin eşliğinde getirildi. Araç incelenmek üzere Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün önene çekildi. Savcının talimatıyla gözaltına alınan bir astsubay, bir er ve sivil vatandaşın ifadesi Terörle Mücadele şubesinde alındı. Merkez Komutanlığı'ndan yetkililer de terörle mücadele şubesine gelerek soruşturmaya dahil oldu. Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de TEM şubesine gelerek soruşturmanın her aşamasında bulundu.

 

Bomba yüklü araç polise bildirilmemiş

 

Ankara'da ihbar üzerine durdurulan bomba yüklü araç hakkında polise de bilgi verilmediği ortaya çıktı. Patlayıcı madde taşıma yönetmeliğine göre patlayıcı maddelerin nakillerinde polisten öncü ve artçı eskort talep edilmesi gerekiyor ancak dün içinde askerlerin bulunduğu araçla ilgili polise herhangi bir bildirimde bulunulmadığı öğrenildi. Polis kaynakları silahlı kuvvetlerin patlayıcı madde nakillerinde emniyete bilgi verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bomba yüklü araç hakkında polise bilgi verilmemesi patlayıcı madde nakil yönetmeliğine de aykırı bulundu.

 

KAMYONDA BULUNAN SİVİL KIYAFETLİ ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ İLE ONBAŞI'NIN İFADESİ ALINIYOR

Ankara Gölbaşı yakınlarında durdurulan ve içinden silah ve çeşitli mühimmatların çıktığı kamyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Mühimmatların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğu iddia edilirken; MAN marka 06 BJ 9915 plakalı sivil kamyonda şoförün dışında bir onbaşı ile bir astsubay başçavuşun da seyahat ettiği belirlendi.

Bu askeri kişilerin sivil kıyafetle araçta bulunduğu ifade edildi. Şahısların görev kağıdı olduğu kaydedilirken; olaya el koyan savcılığın talimatı ile araçtaki kişilerin ifadelerinin alındığı belirtiliyor.

Kamyon incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çekilirken; görevlendirilen askeri yetkililerin de emniyete bir araç ile geldiği görüldü. Askeri personeli getiren aracın ön ve arka plakalarının kapatılmış olması dikkat çekti.

Etiketler :