MUHTARDAN PKK'YA DERS GİBİ SÖZLER

MUHTARDAN PKK'YA DERS GİBİ SÖZLER

"Bu toprak, bu vatan bizim, biz kimseye müsade etmeyiz. Öğretmenlerimize ve vatanımıza dokundurmayız"

O öğretmenler bizim evlatlarımız. Sonuçta onlar bizim çocuklarımızın ana babası. 24 saat sürekli çocuklarımızla ilgileniyorlar. Bu toprak, bu vatan bizim, biz kimseye müsade etmeyiz. Öğretmenlerimize ve vatanımıza dokundurmayız"

Bu sözler dün 6 öğretmeni kaçıran PKK'lı teröristlerin karşısına dikilen ve "bizi öldürmen öğretmenlerimizi götüremezsiniz" diyerek bütün köy halkı ile teröristlere karşı öğretmenlere siper olan Iğdır'daki Bulakbaşı Köyü'nün muhtarına ait.

Son dönemde okul yakma ve öğretmen kaçırma eylemlerine hız veren terör örgütü PKK Iğdır-Bulakbaşı köyünde okula baskın yapıp 6 öğretmeni kaçırmışlardı. Köylülerin öğretmenleri kurtarmak için topyekün seferber olması sonrası PKK'lılar 6 öğretmeni hemen serbest bırakmak zorunda kalmışlardı.

 

İşte o PKK'lıların karşısına dikilerek "bizi öldürmeden öğretmenlerimizi götüremezsiniz" diyen O köyün muhtarı, öğretmenlerin kaçırılışını ve köy halkının öğretmenler için nasıl seferber olduğunu CNN Türk canlı yayınında anlattı.

 

İşte Bulakbaşı Köyü Muhtarı Mehmet Gültekin'in ağzından o anlar;

Dün saat 12'yi çeyrek geçe öğretmenlerimiz yemekteydiler. 2 kişi okula girmişler ve silah zoruyla 6 tane öğretmenimizi almışlar. Köylümüzle ve öğrencilerimizle birlikte çok tepki gösterdik. Peşlerine düştük ve peşlerini bırakmadık. Saat 1'i çeyrek geçe öğretmenlerimizi geri aldık. Köyden 1 kilometre kadar öğretmenlerimizi uzaklaştırdılar."

BİZİ ÖLDÜRMEDEN ÖĞRETMENLERİMİZİ GÖTÜREMEZSENİZ

"Herkesin çok büyük tepkisi oldu. Bizi öldürmeden öğretmenleri götüremezsiniz dedik. Onlarda baktılar ki götüremeyecekler, güpegündüz kurtulma şansları olmadığı görünce bırakmak zorunda kaldılar" dedi.

Köylü, siz neden kendinizi öğretmenlere siper ettiniz? Bu eylemle yüzyüze kalınca siz neler hissettiniz?

ÖĞRETMENLERİMİZE VE VATANIMIZA DOKUNDURTMAYIZ

Silahlı PKK'lı teröristlerin karşısına dikilmeye nasıl cesaret edebildikleriyle ilgili soruya da muhtar, "O öğretmenler bizim evlatlarımız. Sonuçta onlar bizim çocuklarımızın ana babası. 12 saat sürekli çocuklarımızla ilgileniyorlar. Bu toprak, bu vatan bizim, biz kimseye müsade etmeyiz. Öğretmenlerimize ve vatanımıza dokundurmayız" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.