Muhtar'dan Uluç'a zehir zemberek sözler

Muhtar'dan Uluç'a zehir zemberek sözler

Gazeteci yazar Reha Muhtar’dan meslektaşı Hıncal Uluç’a zehir zemberek sözler. Muhtar, Uluç'un duayen bir yazar olmasına rağmen son zamanlarda okumadan, araştırmadan yazılar yazdığını savundu.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Gazeteci yazar Reha Muhtar’dan meslektaşı Hıncal Uluç’a sert eleştiriler geldi. Reha Muhtar, Hıncal Uluç’un kendi sahasında duayen bir gazeteci olmasına rağmen son zamanlarda yazılarında sorunlar olduğunu söyledi. Muhtar, “Hıncal Abi kendini sevdirmiş bir isim. Örnek alınan bir yazar. Ama son zamanlarda bu durumunu rencide edici yazılar yazıyor. Ya tam okumuyor ya da tam araştırmıyor. Düzgün bir standart belirlemiyor kendisine. Kendisine çekidüzen vermesi lazım” dedi.
Reha Muhtar, Habertürk TV’de Ahmet Tezcan ve Doğan Satmış’ın sunduğu Medya Kritik programının konuğu oldu. Muhtar, sokak yazarlığı ve günümüzde yazarların geldiği seviyeler  hakkında düşüncelerini anlattı. Geçmişinde televizyonculuk da olmasından dolayı halkın ve medyanın gündemi arasında çok büyük farklılıklar olduğunu belirten Muhtar, “Televizyon habercileri halkın gündemini daha iyi biliyorlar. Çünkü reyting dediğimiz kavramlar halkın hangi haberlere daha çok önem verdiğini bir nebze de olsa ölçebiliyor. Ama gazete yazarları konusuna geldiğimizde ‘Ben çok okunuyorum’ diyen bir yazarın ölçülebilir bir durumu yok” ifadesini kullandı.

HINCAL ULUÇ KENDİSİNİ TOPARLASIN

Reha Muhtar, Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç için neden çok sert bir yazı kaleme aldığını şu ifadelerle açıkladı: “ Bu yazıyı yazmamın sebebi artık kendisini biraz toplasın istiyorum. Çünkü yazdığı okunmuyor artık. Bir duayen yazarın hayatında ahlaki ve etik değerlerin değişmemesi gerekiyor. "

YAZARLAR KİMSEYE YALTAKLANMAMALI
Gazetecilerin adam kayırması ve ahlaki değerleri konusunda da eleştirileri olan Muhtar, sözlerine şöyle devam etti: "Yazarların kimseye yaltaklanmaması gerekiyor. Bu yaltaklanmak bir standart. Yaltaklanan gazeteciler değil de yaltaklanan tavırlar vardır. Bunu herkes için söyleyemeyiz. Ben insan haklarına demokrasiye inanıyorsam, patronlarla ve siyasilerle arama bir mesafa koymuşsam buna çok dikkat etmeliyim. Benden sonra  gelecek gazetecilere örnek olmalıyım. Sevdiğimiz kişilere destek atmak, sevmediğimiz kişileri de eleştirmek için yazı yazmamız doğru değildir. 10 tane yazar bir araya geldimi ondan sonra Türkiye benden sorulur havasında devam ediyorlar. “

Moralhaber.Net

Etiketler :