Muhtarlar EROL ERDOĞAN'a dert yandı.

Muhtarlar EROL ERDOĞAN'a dert yandı.

Muhtarlar: Sonumuzun bakkallar gibi olmasından endişe ediyoruz.

 

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, İstanbul’da muhtarlarla pazar kahvaltısında buluştu. Muhtarların dertlerini dinleyen Erol Erdoğan “muhtarlar, yerinden yönetim ve yerellik/yerlilik ilkelerimiz sebebiyle Has Parti için önemlidir; muhtarlık meselesine AK Parti Hükümeti gibi bakmıyoruz” dedi. Muhtarlar ise mali yetersizlikle ilgili şikayette bulundular ve sonumun bakkallar gibi olmasından endişeliyiz” dediler.

*

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, İstanbul’da muhtarlarla pazar kahvaltısında buluştu. Has Parti Bağcılar İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltıya katılan muhtarlar, Numan Kurtulmuş’a iletilmek üzere dertlerini ve çözüm önerilerini Erol Erdoğan’la paylaştılar.

Parti çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi veren Erol Erdoğan “Sürekli geziyoruz, konuşuyoruz. Her gün ayrı bir yerdeyiz. Alnımız açık; en rahat konuşan biziz; sırtımızda kamburumuz yok, düzeltmek zorunda kaldığımız sözümüz yok. Genel Başkanımızı herkes beğeniyor, alkışlıyor ve güveniyor” dedi.

Ekonomik sıkıntılarını değerlendirirken “Sorunun temeli adaletsizliktir. Bu ülkenin imkanları, kaynakları yeterli. Birileri akıl almaz şekilde zengin olurken çoğunluk fakirleşiyor. Hükümetin ekonomik modeli bu. Bu modelde istihdam yok, üretim yok, üretime dayalı ihracat yok” diye konuşan Erol Erdoğan “Evet, Başbakan doğru söylüyor; Türkiye dünyanın 16. veya 17. büyük ekonomisi ama insani gelişmişlikte 83. sıradayız. Çünkü bu büyüme şeklinin insana faydası yok, finans sektörüne dayalı büyüyoruz” dedi.

 

Muhtarlar ne olacak?

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan’a dertlerini anlatan muhtarlar ise; gelirlerinin azaltılmasından, yardımların himmete dönüşmesinden ve hükümetin muhtarlıkları yavaş yavaş fonksiyonsuz hale getirmesinden dert yandılar.

Erol Erdoğan, muhtarların sorularını cevaplandırırken, sistemin her alanda aynı mantıkla çalıştığını ifade ederek “Bakkallara ‘yolun sonuna geldiniz’, gençlere de ‘ben size iş bulmak zorunda mıyım diyen’ zihniyet şimdi de muhtarlara ‘artık size gerek yok’ diyor. Bu yanlış bir mantıktır” dedi.

Has Parti’nin muhtarlıkları önemsediğini söyleyen Erol Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muhtarlar, yerinden yönetim ve yerellik/yerlilik ilkelerimiz sebebiyle Has Parti için önemlidir. Biz mahalle kültürünün şehirlerde yeniden üretilmesini, inşa edilmesini arzu ediyoruz. Bu mümkündür. Paylaşımın, dayanışmanın, gözetmenin, dostluğun, komşuluğun ilk adresi aile sonra da mahalledir. Biz, muhtarlık meselesine AK Parti Hükümeti gibi bakmıyoruz.”

 

Sonumuz bakkallar gibi mi olacak?

Muhtarların “Sonumuzun bakkallar gibi olmasından korkuyoruz, galiba biz de kepenk kapatacağız. Başbakan bizi de gözden çıkardı” demeleri üzerine Erol Erdoğan “İnşallah bu olmayacak. Yerinden yönetim diyorsak yeni şartlara göre muhtarlıklar bu süreçte fonksiyonel şekilde yer almalıdır. Muhtarlıklar bu amaca dönük olacak şekilde güçlendirilmelidir” dedi.

Kahvaltıya muhtarların yanısıra YDK Üyesi Av. Abdullah Arar, İl Başkan Yardımcısı Bayramali Akyüz ve il yönetim kurulu üyesi Nihat Ağdemir de katıldı.

İlçe Başkanı Ali Bozkurt ise yaptığı konuşmada muhtarlarla toplantılara devam edeceklerini, kendilerine iletilen taleplerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :