'Muhtarlık' savaşı: 7 ölü

'Muhtarlık' savaşı: 7 ölü

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin başta olmak üzere 11 kentte oy kullanımları sırasında muhtar adayları ile tarafları arasında çıkan kavgalarda toplam 7 kişi can verdi, 108 kişi de yaralandı. Diyarbakır'da bir muhtar adayı kalp krizi geçirerek hayatını kayb

Diyarbakır, Şanlıurfa, Kars, Van, Afyonkarahisar, Iğdır, Ağrı, Mardin, Siirt, Kocaeli ve Antalya'da muhtar adayları ve belde belediye başkanları taraftarları arasında oy kullanma işlemleri sırasında çıkan taşlı sopalı ve silahlı kavgalarda 7 kişi öldü, 108 kişi yaralandı.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki kavgada muhtar adayı Şirin Çamlı kalp krizi geçirerek öldü, Adnan Yalçın isimli seçmen öldürüldü. Kars'ın Kağızman İlçesi'nde çıkan silahlı çatışmada ise muhtar adayı Zeki Demir olay yerinde can verdi. Mardin'in Dargeçit İlçesi Bostanlı Köyü'nde de eski muhtar Abdurrahman Toksoy, yeni muhtar adayı taraftarları ile çıkan kavgada ağır yaralandı. Afyonkarahisar'ın Çobanlar İlçesi Göynük Köyü'nde muhtar adayları ile Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde eski muhtar ile yeni muhtar adayı birbirine girdi. Kavgada 1'i eski muhtar 2 kişi yaralandı. Ağrı'da da AK Parti ile DP belde belediye başkanları adaylarının tarafları arasında çıkan kavgada AK Parti'li adayın yeğeni sırtından bıçaklandı. En çok kavga ise 46 kişinin yaralandığı Şanlıurfa'da yaşandı. Onu 18 kişiyle Mardin ile 10 kişiyle Diyarbakır izledi.

DİYARBAKIR: Lice'ye bağlı Buminağa Mahallesi'nde muhtar adayı Şirin Çamlı ile seçmenler arasında çıkan kavgada Çamlı kalp krizi geçirerek öldü. Sığınak Köyü'nde de, muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada da Adnan Yalçın öldü, 3'ü ağır 10 kişi de yaralandı.

KARS: Kağızman'a bağlı Karabağ Köyü'nde muhtarlık seçimi yüzünden çıkan çatışmada adayı Zeki Demir hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.

VAN: Özalp İlçesi Dibekli Köyü'nde muhtarlık seçimi nedeniyle İnan ve Erdemli aileleri arasında başlayan tartışmada 3 kişi atılan taşlardan yaralandı. Erçek Beldesi'ndeki kavgada ise, Mehmet Güleryüz isimli seçmen öldü.

AFYONKARAHİSAR: Çobanlar İlçesi Göynük Köyü'nde muhtar adayları Ali Şenol ve Bayram Çivril ile kardeşleri arasında oy yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 1'i muhtar adayı 6 kişi ile tarafları ayırmaya çalışan Jandarma Uzman Çavuş Sami Uzun silahla yaralandı.

AĞRI: Patnos'un Dedeli Beldesi AK Parti Belde Belediye Başkan Adayı Naim Durak ile DP Belde Belediye Başkan Adayı Ekrem Geçer'in taraftarları arasında tartışma çıktı. Kavgada Naim Durak'ın yeğeni olduğu öğrenilen Adem Durak (16) sırtından bıçakla yaralandı.

MARDİN: Dargeçit İlçesi'nde eski ve yeni muhtar adayları arasında çıkan kavgada, eski muhtar Abdurrahman Toksoy'un da aralarında bulunduğu 7 kişi yaralandı. Girmeli Beldesi'nde belediye başkanlığı için yarışan iki grup ile Çölova Köyü'nde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada toplam 18 kişi yaralandı.

ANTALYA: Manavgat İlçesi Karaöz Köyü'nde adaylar arasındaki kavgada 2 kişi öldü.

ERZURUM: Karaçoban İlçesi'nde CHP belediye başkan adayı Alihan Işıklı, seçim sandıklarının açılmasından sonra evine doğru yola çıktı. Işıklı, ilçe merkezinde seyir halindeyken saldırıya uğradı. Aldığı kurşunlarla başından ve ayağından yaralanan Işıklı hastaneye kaldırıldı. Işıklı ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevkedidi.


Şanlıurfa'da 46 seçmen yaralandı

Şanlıurfa'nın Suruç ve Akçakale ilçelerinde aileler arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan taşlı sopalı kavgalarda 6 aileden toplam 20 kişi yaralandı. Ceylanpınar İlçesi'nde bulunan Alparslan İlköğretim Okulu'nda oy verme işlemi sırasında toplanan 2 partinin belediye başkan adaylarının taraftarları arasında önce sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek okul dışına taşan kavgada polis ekipleri, tarafları dağıtmak için havaya uyarı ateşi açmak zorunda kaldı. Bu arada, Bezirci Köyü'nde yine muhtar adaylığı için oy verme işlemi sırasında yaşanan kavgada Müslüm Babacan isimli seçmen hayatını kaybetti. Kavgada aralarında muhtar adayı ve 1 çocuğun da bulunduğu 16 kişi ise yaralandı. Yaralılar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınrdı. Suruç ve Siverek ilçelerinde çıkan iki ayrı kavgada da toplam 6 kişi yaralandı.


Kazandığına sevinemedi

Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenniköyünde muhtar seçildiğini öğrenen aday, seçim kutlaması sırasında öldürüldü. Köyün muhtar adaylarından Erol Doğan (60) seçimi kazandığını öğrendikten sonra düzenlenen kutlamaya katıldı. Bu sırada Doğan ile seçimi kaybeden adaylardan M.E. arasında tartışma çıktı. M.E'nin tüfekle ateş açması sonucu yaralanan Doğan, kaldırıldığı Akhisar Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olay sırasında elinden yaralanan Doğan'ın kardeşi Kani Doğan'ın ayakta tedavi edildiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :