Muhteşem Yüzyıl'ın geyiğini yaptılar

Muhteşem Yüzyıl'ın geyiğini yaptılar

Basın Odası çarpıcı bir dizi tartışmasına sahne oldu. Nuray Mert yerli dizilerle hem dalgasını geçti hem de dizilerin yapısal sorunlarını çözümledi...

Basın Odası bu kez sert bir politik tartışmayla değil çarpıcı bir dizi geyiği ile dikkat çekti. NTV ekranlarında yayınlanan programa Nuray Mert'in dizi analizleri damga vurdu.

Muhteşem Yüzyıl tartışması tam gaz sürerken Ruşen Çakır'ın modere ettiğiBasın Odası da tartışmaya dahil oldu. Hürriyet yazarı Sedat Ergin tartışmaları ve tepkileri 'bağnazlık' olarak yorumlarken, Can Dündar'ın 'Mustafa' filmine gelen tepkileri de aynı geriliği içerdiğini söyledi.

Nuray Mert ise olay diziyle dalgasını geçerken yapım hatalarını yerin dibine soktu. Mert, Muhteşem Yüzyıl'ın aldığı muhafazakar tepkilere rağmen aslında gayet muhafazakar bir dizi olduğunu ama sadece Kanuni karakteri biraz 'hoppa' olduğu için tepki gördüğünü söyledi:

"Kusura bakmasın diziciler ama çok bayağı ve sıradan bir yapım. Tam bir Osmanlı fantezisi. Satenler, perdeler, çarşaflar falan... Prodüksiyon olarak ucuzluğu var yani. Oyuncu kadrosu tartışmalı ayrıca. Hep aynı oyuncular, bir bakıyorsunuz çiftlik kahyası, bir bakıyorsunuz sadrazam, bir bakıyorsunuz fettan kayınvalide, bir bakıyorsunuz valide sultan..."

İşte o anlar:




 

 
 

Etiketler :