Müjdat Gezen'den Bakan'a şok sözler

Müjdat Gezen'den Bakan'a şok sözler

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yıldızlar geçidi açılış seremonisi yapıldı. Seremoniye Müjdat Gezen'in sözleri damgasını vurdu

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yıldızlar geçidi açılış seremonisi yapıldı. Seremoniye Müjdat Gezen'in sözleri damgasını vurdu.

Gezen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ünlü yönetmen Emir Kosterica'yı protesto ederek festivale katılmamasını "Benim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz." şeklinde yorumladı.

Buyıl Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından gerçekleştirilen 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. 46 yıl boyunca festivalde ödül alanların afişlerinin bulunduğu yıldızlar geçidi açılış seremonisine birçok ünlü sinema sanatçısı katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Müjdat Gezen açılış kurdelesini kesmeden önce kısa bir açıklama yaptı. Akaydın'ın teşekkür konuşmasının ardından mikrofonu uzattığı sinema sanatçısı Müjdat Gezen, festivale gelmeden önce radyoda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çok konuşulan yönetmen Emir Kusturica'yı protesto etmek amacıyla katılmamasını şu şekilde yorumladı: "Benim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz."

"BEN BİR DEMOKRAT OLARAK HERKESİN ÇEŞİTLİ FİKİRLERİ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Müjdat Gezen, Altın Portakal'ın bir sanat festivali olduğunu burada politik söylemlerde bulunmak istemediğini belirtti. Gezen, Antalya'da çok güzel bir ortam olduğunu her türlü sanatsal etkinliğin yapıldığını kaydetti. Emir Kusturica'nın 15 yıl önce yapmış olduğu filmden sonra özür dilediğini kaydeden Gezen, "15 sene bunu kaşıyıp böyle bir festivalin bünyesine bağlamayı doğru bulmam. Burası bir sanat festivali burada güler yüz ve sanata dönük şeyler yapmak daha doğru olur. Emir Kusturica'yı beğenen olur beğenmeyen karşı çıkan olur. Ben bir demokrat olarak herkesin çeşitli fikirleri olabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Emir Kusturica'yı eleştirmek mahiyetli gelmeyişini de yadırgadığını ifade eden Gezen sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Bakan'ın bu sebepten gelmeyişini yadırgadım ama daha iyi halka dönük halkla iç içe bir festivalde olsa da olur olmasa da olur. Kültür Bakanı ülkenin en önemli festivaline gelmemesi kendi meselesidir. Bize burada pek laf düşmez."

Etiketler :