Müjdat Gezen'den çarpıtıcı bir iddia

Müjdat Gezen'den çarpıtıcı bir iddia

Aziz Nesin'den alıntı yaparak AK Parti seçmeni için 'aptal' imasında bulunan tiyatrocu Müjdat Gezen çarpıcı bir iddia ortaya attı. Sözcü'ye konuşan Gezen, AK Parti'nin kendisini susturmak istediğini ileri sürdü.

Sözcü'deki yazı diziniz bitti. Bu konuda ne söyleyeceksiniz ?
Gerçeği söylemem gerekirse, ben SÖZCÜ'nün bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum. Çok şaşırdım. Bir gazete çok satabilir ama etkisi bu denli güçlü olmayabilirdi. Çok mutlu oldum.

Nasıl tepkiler aldınız?
Olumsuz tepkileri maşallah yalakalar dile getirdiler. Olumlu tepkiler ise benim umduğumun çok çok fazla üzerinde oldu. Eski Cumhurbaşkanlarından, parti genel başkanlarına, siyasi partilerin gençlik kolları ve il ilçe: başkanlarından, üniversite öğrencilerine, en ama en önemlisi halktan gelen tepkiler, beni inanılmaz derecede mutlu etti.

12 Eylül referandumunda iktidar "Evet" alabilmek için "Darbecileri yargılamak" üzerinden kampanya yapmıştı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?
Artık bir şey söylememe gerek kalmadı. Başbakan o gün ağlamışta. Şiir de okumuştu. Sonunda darbecileri yargılamak üzerine yasa teklifi Meclis'e geldi ve AKP'nin oylarıyla reddedildi. Bizimle alay ediyorlar.

Bana darbeci diyenlere bir darbe düşündüm

Rüşvette dünya altıncısı olmuşuz buna ne diyeceksiniz ?
Hakkımızı yemişler.

Şu anki Meclis'i nasıl görüyorsunuz?
TRT3'ten görüyorum. Hemen çocuklara yasaklanması lazım.

Sizce AKP, verdiği sözleri tutuyor mu?
Ben sadece hatirladıklarırnı söyleyebilirim. İlk seçimlerden önce, barajın düşürülmesi, dokunulmazlıkların kaldırılması işçilere grev hakkının verilmesi gibi vaatleri kulağımızla duyduk. Sonuç?

Size darbeci dediler, ne diyorsunuz?
Doğrusu elim ağırdır. Diyenlere bir darbe düşünürüm ama değmez. Her söyledikleri geri tepti, daha ne olsun? Yetmişlerde "Selimiye" de, seksenlerde "Bayrampaşa" da yatmış birine bunu söylemek söyleyenleri gülünç duruma düşürdü o kadar.

Halkların özgürlüğünü kısıtlamak faşistliktir

AKP'den gelen tepkiler ne durumda?
12 Haziran'a kadar beni susturmayı planlıyorlarmış. Politikacıların mizahçılarla uğraşması hayra alamet değildir... Tek notayla şarkı olmaz. Özgürlükten söz edip kendi özgürlüğü dışındakilere bunu taramamak faşistliktir. Çok sesli olacağız.

AKP'li adalet komisyonu başkanı Kenan Evren'in avukatı çıktı ne diyorsunuz?
"Allah" derim. Etme bulma dünyası.

Hiç yüz yüze karşı bir tepkiyle karşılaşmadınız mı bu söylemlerinizden sonra?
Rizeli bir genç okuluma geldi. Beni protesto ettiğini söyledi. İçeri davet ettim, çay ısmarladım. Önce biraz çekindi, çünkü öğrenciler çok kalabalıktı. Uzun süre konuştuk. Giderken biraz kafası karışmıştı...

Hitler de seçimle iktidara gelmişti

AKP seçimle gelen bir parti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Hitler de seçimle gelmişti.

Yeni bir yasa teklifi var. Küçük çocuklara tecavüz edenlerin hadım edümesi öngörülüyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?
En ağır ceza, ağırlaştırılmış müebbet hapis olmalı. Kim minicik evladının böyle bir duruma düşmesini ister. Ama hukuk başka bir şeydir. Bir insanın bedeniyle oynayamazsınız. Eğer bu bir hastalıksa, o zaman akıl hastanesine yatarsınız, hastalık değilse en ağır cezayı uygularsınız. Ama devletin, bir ferdini hadım etme yetkisi olamaz...

CHP için neler düşünüyorsunuz?
CHP kadrolarında, yönetiminde, işçiler, köylüler, emekliler yok gibi... Bence CHP tek basma iktidar olamaz. Sağ oylardan kapabilmesi için de sağdan sözü geçen biriyle flört etmesi lazım... Tabii bu benim fikrim. Belki sağ ile ilişkiye girdi diye sosyal demokrat kesimden üç dört puan kaybedebilir ama, getirişi on puanın üzerinde olur.

(Sözcü)

Etiketler :