Müjdat Gezen'e suç duyurusu

Müjdat Gezen'e suç duyurusu

Adıyaman'da bir kişi, Türk halkına hakaret ettiği gerekçesiyle sanatçı Müjdat Gezen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adıyaman'da bir kişi, Türk halkına hakaret ettiği gerekçesiyle sanatçı Müjdat Gezen hakkında suç duyurusunda bulundu.
Birkaç ay önce sanatçı Müjdat Gezen'in sözlerini üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hakkında dava açılmıştı.

Sanatçı Müjdat Gezen, "Bazı anketlerde AKP'yi yüzde 50 gösteriyorlar. Aslında Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkartılması gerekirdi" diyerek; Nesin'in "Türk halkının yüzde 60 aptal" sözünü hatırlatm ıştı.

Adıyamanlı Yunus Yakala adlı vatandaş Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı'na Müjdat Gezen hakkında bu sözlerden dolayı suç duyurusunda bulundu. Kendisinin AK Parti'ye oy veren bir vatandaş olarak Müjdat Gezeni kınadığını belirtti. Yakala, Müjdat Gezen tarafından sö ylenen bu sözlerin ağır hakaret olduğunu kaydederek, "Bu ağır sözlerin hakaret niteliği ta şıması sebebiyle Müjdat Gezen hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Tüm AK Partiye oy verenlerin bu ağır hakaret karşısında suskun kalmayacağını düşünüyorum.

Türkiye'de sanatçı kimliğine bürünmüş bu kişileri içerisinde barınd ırmayacak kadar namuslu şerefli ülkedir. Müjdat Gezen Sayın Başbakanımızdan özür dilemekten çekinip laflarını kıvıra kıvıra 'ben Başbakana aptal demedim' diyerek kendine açılan 50 bin TL'lik davadan kurtulmak istemiştir. Ama unutulmamalıdır ki özür dilemesi gereken sadece Başbakan değil toplumun yüzde 50'sini oluşturan AK Partiye oy verenlerdir. Bu tür insanların toplumun değer yargılarıyla alay edilmemesi gerektiğini artık öğrenmeleri gerekiyor. Müjdat Gezen ve onun gibilerin sırf konuşmak adına toplumun bazı kesimlerine hakaret etmelerine izin vermemeliyiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.