Müjde! Telefon faturaları ucuzluyor

Müjde! Telefon faturaları ucuzluyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTU), 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere arabağlantı ücret tarifelerini yeniden belirledi.

Yeni tarifeler sayesinde ara bağlantı ve çağrı sonlandırma ücretleri yüzde 50 civarında indirim yapıldı.

Yeni tarifeler sonrası Turkcell'de arabağlantı ücreti dakikada 6.55 kuruştan 3.13 kuruşa, Avea'da 7.75 kuruştan 3.70 kuruşa, Vodafone'da 6.74 kuruştan 3.23 kuruşa geriledi. 3G şebekelerdeki çağrı sonlandırma ücretleri de her 3 operatör için dakikada 7.75 kuruş olarak tarifelendirildi.

REKABET KIZIŞIYOR

Arabağlantı tarifelerinin ucuzlaması tüketicinin cebine de indirim olarak yansıyacak. BTU'dan gelen indirim haberinin ardından telekominikasyon şirketleri ardı ardına tarife haberleri geçmeye başladı. Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen arabağlantı ücret tarifelerine göre, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. için daha önce 0,0655 lira olan GSM şebekelerinde çağrı sonlandırma ücretinin 0,0313 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında da mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi kapsamında, özel ve genel abonelik paketleri için 0,65 TL/dk (KDV ve ÖİV dahil) olan azami ücret seviyesinin 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 0,40 TL/dk (KDV ve ÖİV dahil) olarak değiştirilmesine karar verildiği duyuruldu.

TÜRK TELEKOM: EN UCUZ BİZİZ

Türk Telekomünikasyon A.Ş, kendi şebekesindeki çağrı başlatma ve çağrı sonlandırma ücretlerini açıkladı.

Türk Telekom'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan yeni arabağlantı ücretleri tarifesine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Türk Telekomünikasyon A.Ş şebekesinde yerel, alan içi ve alan dışı için belirlenen çağrı başlatma ve sonlandırma ücretlerinin sırasıyla 1,39, 1,71 ve 2,24 (Kr/dk) olduğu bildirildi.

ARABAĞLANTI ÜCRET TARİFELERİ

Etiketler :