Müjde! Yazar okulu başlıyor

Müjde! Yazar okulu başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından her yıl düzenlenen Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Seminerleri’nin 17. dönem kayıtları başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin on yılı aşkın süredir istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü, Yazar Okulu- Yazarlığa Hazırlama Seminerleri 17. dönem 23 Ekimde açılış dersiyle başlıyor.
Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla büyük bir takdir toplayan Türkiye Yazarlar Birliği okul olma yönünde de önemli adımlar atmaktadır. Gerek yayıncılık alanında ve gerekse kültür ve düşünce hayatımıza tesir eden organizasyonlarıyla örnek olmaya devam etmektedir.
 
Yazar Okulu’nda, alanında uzman öğretim üyeleri ve yazarlarımızın öncülüğünde; Yazarlığa Giriş, Metin Oluşturma Teknikleri, Din ve Düşünce, Sanat ve Tenkit, Toplum ve İdeoloji, Felsefe ile Düşünmek gibi dersler okutulmaktadır. On hafta devam edecek olan Yazar Okulu’nda ayrıca her hafta sonu yönlendirme dersleri verilmektedir. On hafta süreyle kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerle de ayrıca atölye çalışmaları yapılmaktadır.
 
Dersler hafta içi; Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri 18:30 ve 20:30’da, hafta sonu Cumartesi 13:00-15:00 saatlerinde, yönlendirme dersleri cumartesi günleri 15:00-17:00 saatlerinde yapılacaktır.
 
Yazar okulu, "Günümüz yazarının yazma donanımı ne olabilir, ne olmalıdır?" sorusunu cevaplayacak bir yapı ve muhteva üzerine oturuyor. Günümüzün genç yazarı, hangi alanda olursa olsun düşünce açılımını sağlayacak, felsefe, semantik, siyasi sistem bilgisi gibi konularla birlikte din ve düşünce konusunda bilgilenmek ihtiyacı içinde. Bu dersler temel yazarlık dersleri ile destekleniyor.
 
Genç kalemlerimizi, yazmaya ilgi duyan herkesi “17. Dönem Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Seminerleri’ne” bekliyoruz.
 
Türkiye Yazarlar Birliği
0312 417 45 70
0312 417 34 72

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :