MÜLAKAT DEMEK  TORPİL DEMEKTİR

MÜLAKAT DEMEK  TORPİL DEMEKTİR

Son yıllarda uygulaması artarak devam eden Kamu Kurum ve Kuruluşlarının  personel  alım sistemlerinde esas alınan  mülakat sınavları acilen masaya yatırılmalı ve sözlü sınavların alanı daraltılmalıdır.

Hal böyle iken, mülakat sınav uygulaması bütün Kamu Kurumlarında giderek yaygınlaşmakta ve en alt düzeydeki devlette görev alacak adaylar için bile  sözlü sınavlarla alım yolu tercih edilmektedir.

Özellikle yazılı sınavlarda çok yüksek puan alan adayların mülakat sınavlarında başarısız sayılması çok büyük hayal kırıklıkları ve tepkilere sebep olmaktadır.

Çoğu kişi adaletsizlik ve haksızlık yapıldığı için bu alımlarda  eften püften mevzularla başarısız olarak sayılmakta akabinde görev isteyen kişi liyakatine rağmen görev alamadığı için hem görev alacağı kuruma hemde devlete güven duygusunu yitirmektedir.

Bu sebepledir ki Görev almak için her türlü yeterliliğe haiz  ama tanıdığı olmadığı için görev alamayacağı algısı toplumda ve gençlerimizde giderek ağırlık kazanmaktadır.

Sözlü sınavlardaki adaletsiz uygulamalar, yerini şeffaflığa bırakırsa kendini yetiştirmiş bilgili ve nitelikli işin ehli evlatlarımız milletimize hizmet edecek ve Devletimize  olan güveni daha da  artacaktır.

Bu nedenle, Diyanette dahil olmak üzere bütün Kamu kurum ve kuruluşlarında memuriyete  giriş sınavlarında görev almak isteyen adaylar  için uygulanan sözlü sınavlar amacından sapmış, sistem, liyakatli kişilerin alımı yerine, en güçlü referans sahiplerinin alımına dönüşmüştür.

Diyanet Birlik Sen olarak teklifimiz Objektif kurallar konularak mülakat uygulaması ya şeffaflaştırılmalı ya da tamamen kaldırılmalıdır.

Çünkü Mülakat demek yıllarca verilen emeklerin kimi adaylar için 5 dakikada mülakat masasında yok olması demektir.

Kenan Ak
Diyanet Birlik Sen
Genel Başkanı

Kaynak: Diyanet Birlik-Sen

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum