Mumcu "benim de PAYIM VAR"

Mumcu "benim de PAYIM VAR"

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde takındığı tavrın bugün katedilen yolda payının olduğunu söyledi.

 

Mumcu, genel seçimler öncesi cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki tutumuyla ilgili eleştiriler konusunda, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben o duruşu göstermeseydim, Türkiye'nin bugün böyle bir yol katetmesi mümkün değildi'' dedi.

Mumcu, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Politika Tasarım Grubu'nun düzenlediği ''Kültür'' konulu konferansa katıldı. Konferans öncesigazetecilerin Deniz Baykal'ın istifası ile ilgili sorularını yanıtsız bırakan Mumcu, Isparta'ya ''Kültür'' konusundakonuşmak için geldiğini belirtti.

Bir öğrenci cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki tutumuna ilişkin eleştirileri anımsattı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokratik olması için cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini ifade eden Mumcu, ''bir genel başkanın, milletvekillerini, cumhurbaşkanını, YÖK'ü seçme ve atama yetkisine sahip olduğunu'' savundu. Mumcu, şöyle konuştu:

''Ben dosdoğru bir yol gösterdim. Doğrudan doğruya kendisini seçme imkanına sahip olmamıştı, artık olacak. Bu anayasa değişikliği sayesinde olacak. cumhurbaşkanlığı seçiminde ben o duruşu göstermeseydim, Türkiye'nin bugün böyle bir yol katetmesi mümkün değildi. Tankın altına attım kendimi ama ezip geçtiği için, kazıyan da bulunmadığı için, kimse hakikatin ne olduğunun farkında değil. Ama irademle, üstelik tek başıma, tek siyasetçinin iradesiyle böyle bir tutum sergiledim.''

Başka bir öğrencinin ''(Türkiye'de sağda görülen partiler solda, solda görülen partilerise sağdadır) şeklinde yorum yapılıyor, siz de böyle mi düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine ise Mumcu, ''Sol dediğiniz CHP. CHP solda görülür ama sağdadır. Sağda duranlar ise kendilerine muhafazakar derler ama neyi muhafaza ettikleri belli değildir'' yanıtını verdi

Etiketler :