Mumcu Suikastinde Perde Aralanıyor

Mumcu Suikastinde Perde Aralanıyor

Binbaşı Cem Ersever'i ölüme götüren olaylara ışık tutacak ses kayıtlarının ardından karanlık suikastin sır perdesini aralayabilecek bir açıklama daha geldi.

Binbaşı Cem Ersever'le birlikte öldürülerek susturulan Mustafa Deniz'in ağabeyi Mehmet Deniz ilginç iddialarda bulundu.

"Ersever çok gizli bilgi, belge ve görüntülerin olduğu video kaydını Uğur Mumcu ile paylaştı. Talabin PKK ve ABD üçgeninde neler yapıldığının görüntüleri vardı. Ardından Uğur Mumcu öldürüldü."

Ağabey Mehmet Deniz, kardeşi Mustafa Deniz'in kayıp denilen ajandasının da kendisinde olduğunu açıkladı. "Ersever'le hiç görüşmedim" diyen dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u da yalanlaladığını ileri süren Mehmet Deniz, "Saat kaçta nerede görüşülüğü her şey kayıt altına alınmış" sözleri büyük ses getirdi.

Bugün'ün yayınladığı Güneydoğu'da birçok faili meçhul cinayetin sorumluluarı arasında gösterilen Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü. Ersever'in yakın çalışma arkadaşı Mustafa Deniz'in ağabeyi Mehmet Deniz, kayıtların ardından suskunluğunu Bugün gazetesine bozdu.

Öldürülüğü öylenen kardeşi ve Binbaşı Cem Ersever'i anlatan Mehmet Deniz, JİTEM'Ci ikilinin 'hedef haline getirildiğini' savundu. Deniz, PKK-MİT ilişkisini yazamadan öldürülen Uğur Mumcu ile ilgili de çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.

KİTAP YAZMAYA HAZIRLANIYORDU

Yakında yayımlayacağı kitabında istihbarat örgütleri ile Kürt milliyetçileri arasındaki bağlantıları açıklayacağını yazan Mumcu, 24 Ocak 1993'te bombalı saldırı sonucu katledilmeden önce polis mafya siyaset ağının derin boyutlarını araştırıyordu. Öldürülme sebebi olarak da terörist başı Abdullah Öcalan'ın istihbarat örgütleriyle ilişkisini araştırması gösterilmişti. Bu bilgiler ışığında çarpıcı bir iddia da itirafçı Deniz'in arkadaşını hala muhafaza eden ağabeyi Mehmet Deniz'den geldi:

"Ersever çok gizli bilgi, belge ve görüntülerin olduğun bir video kaydını Mumcu ile paylaştı. Talabani PKK ve ABD üçgeninde doğuda neler yapıldığının görüntülerinin ardından Mumcu öldürüldü"

MUMCU'YA ÇARPICI BİLGİLER VERDİ

Mehmet Deniz'in açıklamalarına göre Cem Ersever ve Mustafa Deniz, doğu'da terörle mücadelede yaşanan aksaklık ve çarpıklıkları kumouyan anlatmak için dönemin ünlü gazetecilerinden Mumcu ile görüştü. Mumcu'ya bazı konularda çarpıcı açıklamalar yapan ikiliye Mumcu, bu ciddi ididaları yazabilmesi için belge ve kanıt olması gerektiğini söyledi. İddia edilen konuları gazete ve kitabında ancak bu şekilde yayımlayabileceğini belirten Mumcu ile Ersever'in ilişkisini Mehmed Deniz şöyle anlattı:

"Cem Ersever, içinde çok gizli belge ve görüntülerin olduğun bir video kaydını Mumcu ile paylaştı. Sözkonusu belgede özellikle Talabani, PKK ve ABD üçgeninde doğuda neler yapıldığının görüntüleri olduğu iddia ediliyor. Ama bunun ardından Mumcu öldürüldü. Sonra Ersever ve kardeşim bir yayınevi kurararak kitap çalışmalarına başladı. Mezopotamya Basın Yayın Şirketi'ni kuran Ersever ve Mustafa ilk olarak "Üçgendeki tezgah" adlı kitabı yayımladı. Cem Ersever'in, Mehmet Deniz'in anlattığı yayınevinden "Ahmet Aydın" takma adıyla "Üçgendeki Tezgah" "APO PKK Kürtler" isimli kitapları yayımlanmıştı.

Bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.