Murat Göğebakan tarikatını açıkladı

Murat Göğebakan tarikatını açıkladı

Kanser tedavisi görüp 'Bu hastalık sayesinde hatalarımdan ders alacaksam iyi ki kanser olmuşum” diyen Murat Göğebakan tarikatını açıkladı.

Şebnem Özcan'ın röportajı

208 gün hastanede kanser tedavisi görüp “Bu hastalık sayesinde adam olacaksam, hatalarımdan ders alacaksam iyi ki kanser olmuşum” diyen bir adamla söyleştik bu hafta...İşte adam gibi adam Murat Göğebakan.

Ekmek, suyla mutlu olurum


“Eğer mutlu olmak istiyorsan ekmek ve bir bardak suyla da mutlu olabilirsin. Ben artık ekmek suyla da mutlu olurum. Bir başka sorun yaşayacak kardeşlerimize vesile olayım yeter! Biz alıştık acıya! İnzivaya çekilmem, ölünce çekileceğim. Biz ölene kadar o yolda devam edeceğiz inşallah...”

** Gurbetçi bir anne babanın en büyük evladısınız. Sizi babaanneniz ve dedeniz büyütmüş. Çocukluğunuza geri dönmenizi istesem bana başka neler anlatırsınız?
Çok arkadaş canlısıydım. Hem hiperaktif hem içine kapanıktım. Şimdi olduğu gibi müthiş bir sevgi vardı içimde...

** Dedenizle aranızda çok güçlü bir bağ vardı; baba oğul sevgisinden de mi güçlüydü bu?
Aynen. Ben dedem gibi olmaya çalışıyorum.

** Osmanlı alimlerinden Molla Gürani'nin ikinci kuşak torunu olduğunuz doğru mudur?
Evet doğru. Molla Vakkas'ın kızı, annem ve ben... Bu durum benim için hiçbir zaman ayrıcalık olmadı. Daha bir otokontrollü yaşıyor insan hayatı... Küçükken de dini inançlarım kuvvetliydi.

** Hangi dergaha bağlısınız?
Ben Kadiri tarikatındanım. Abdülkadir Geylani hazretlerinin tarikatındanım. Çocukluk yıllarımda dergaha gitmeye başladım. Çok seviyorum.

** Hastalığınız boyunca hep metanetli davrandınız. Ölümü bile olgunlukla karşılıyordunuz. Bu ruh halinizi neye borçlusunuz?

'Benim küçük bir derdim, büyük Allah'ım var', hastane odasının kapısına astım bu yazıyı. Aşk... İnanç... Ondan ötesi var mı, gidebileceğin başka bir yer var mı? Her yol ona çıkar. Kanseri Allah'a teslim olarak yendim. Allah aşkıyla yendim. Kanseri inancımla yendim. Onun beni sevmesini beklemedim ki, ben onu sevdim, fark var!

** Kanser hastalığına yakalanmış milyonlarca insanımız var; onlara ne yapmasını önerirsiniz?
Allah'a teslim olsunlar! Sonunda Allah'ına döneceksin, öleceksin. Ölüm diye bir şey yok aslında. Sonun başlangıcı var ve başladığın son senin başladığın yerdir. Eğer samimi bir yüzün ve yüreğin varsa ölümden korkacak bir şey yok ki? Vallahi, benim hiçbir korkum yok. Ölümden korkmuyorum.

** Bu hastalık size bir şeyler öğretti mi, yüreğinizde yüklü bir kazanç var mı?

Çok şey kazandırdı çok! Bir, yalnız olmadığımı gördüm, iki çok dostum olduğunu gördüm, üç çok sevildiğimi gördüm, dört bir parça da olsa adamlığımı gördüm. Diğerlerini saymayayım boş ver bunlar yeterli!

** İyi ki kanser olmuşum mu demek istiyorsunuz?

Kesinlikle. İyi ki kanser olmuşum. Ben bunu derim. Eğer adam olacaksam iyi ki kanser olmuşum. Eğer hatalarımdan ders alacaksam, daha iyi insan olacaksam iyi ki kanser olmuşum. Eğer bundan önceki yapmış olduğum iyiliklerime karşı, bundan sonra daha mükemmel ve iyi bir insan olmaya çalışacaksam, Cenab-ı Allah'ın yarattıklarına sebep olacaksam iyi ki kanser olmuşum. Bu bir ödülse eğer "Eyvallah"... Bu ödülü boynuma takıp dolaşmaktan onur duyarım.

“Cool değil kul olmak istiyorum"

** Hastanedeyken sizi ziyaret etmiştim ve bana iyileşir iyileşmez tek hayalinizin umreye gitmek, Kabe'yi tavaf etmek olduğunu söylemiştiniz. Nasip oldu mu?

Çok şükür, gittim. Dünyada hemen hemen, yüzü aşkın ülkeye gitmişimdir işim gereği. Oraya gittiğimde kendi kendime kahrettim, daha önce niye gelmedim diye. Anlat dersen anlatamazsın. Ben kelime hazinesi çok geniş insanlardanım ama anlatamam. Anlatacak kelime yok çünkü. Gözlerinle görmen gerekir. Gör ki yaşamalısın. Yaşa ki anlamalısın. Anla ki ağlamalısın. Nasip ederse Cenab- ı Allah 'hacı' da olmak istiyorum. Ben 'cool' olmak istemiyorum, 'kul' olmak istiyorum...

** 208 günün muhasebesini yapar mısınız?

Anlatsam gazetenizin sayfalarına sığmaz. Vallahi billahi 'Meydan Larousse' yazarım size... Kolay mı?

“Yazdığım her şarkı için göz yaşı akıtıldı”

** Alternatif bir şeyler de denediniz mi?
Kaplumbağa kanı içmemi öğütlediler. Kabul etmem. Bir canlıyı öldürüp de onun kanıyla eğer ben iyi olacaksam kabul etmem. Günah ya, o hayvanın ne kabahati var? Ben öleyim onu öldüreceğime daha iyi! O kaplumbağayla helalleştik mi? Helal etti mi hakkını? Bir karıncanın hesabını veremiyor insanoğlu, kaplumbağanın hesabını nasıl vereyim? Allah huzuruna çıkacağım yarın, ben o zaman Cenab-ı Hakk’ın karşısında ne derim?

** Hastanede 7 ay gitarınız yanınızda mıydı?
Her gün 10 saat gitar çaldım. 50'yi aşkın şarkı yazdım. Her biri notalara tek tek yazıldı. Her biri için göz yaşı akıtıldı.

“Borcu ödemeye niyetin varsa Allah verir. Ödeyeceğim”

** Onca ay hastanede yattınız, maddi olarak sizi çok etkiledi mi?
Borç harcı soruyorsan çoook! Sağlık sigortam hepsini karşıladı. Memorial benim üzerime inanılmaz titredi. Ama sabit giderler vardı, çalışamıyordum, O borçlar şimdi çalışarak ödenecek. Hiç unutmuyorum, çocuktum... O zaman, babamın 1 milyon borcu vardı. Çok büyük para! Ayın birinde ödenecek, çocuk halimle babama dedim ki, "Baba nasıl ödeyeceğiz?" Dedi ki bana, "Ödemeye niyetin var mı?" "Var tabii" dedim. "O zaman Allah verir" dedi.

** Albümünüzün geliriyle güzel bir niyetiniz olduğunu öğrendim, nedir o?

İnşallah okul yaptırmak istiyorum. Her kuruşunu okula yatıracağım.

BUGÜN
 

Etiketler :