Mursi çok sinirlendi: Sen de kimsin be adam!

Mursi çok sinirlendi: Sen de kimsin be adam!

Mısır'da yeniden hakim karşısına çıkarılan Mursi, bulunduğu cam kafesten mahkeme heyetine 'Sen kimsin' diye bağırdı.

"Hapishane baskını" davasında hakim karşısına çıkarılan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ile beraberindeki 21 sanık mahkeme salonunda oluşturulan 2 cam kafese konuldu.

Duruşma sırasında yaşanan ilginç anlar Mısır Televizyonu tarafından yayınlandı.

"Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçmak, baskın düzenlenmesine yardımcı olarak tutukluların kaçmasını sağlamak" suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında yargılanan Muhammed Mursi ile 21 sanık, Kahire'nin doğusundaki Polis Akademesi'nde oluşturulan mahkemeye getirilerek cam bir kafesin için hakim karşısına çıkarıldı.

Aylardır ev hapsinde tutulan Mursi, cam kafeste bulunduğu sırada aniden sinirlenerek mahkeme heyetine bağırdı. Muhammed Mursi, kendisine soru soran hakime 'Sen de kimsin be adam? Sen benim nerede olduğumu biliyor musun?' diye bağırdı. Mursi'nin bu sorusuna Yargıç Danışmanı Şaban Eş-Şami 'Ben Kahire Ceza Mahkemesi Başkanı'yım' yanıtını verdi.

Mursi'nin cam kafeste sesinin açıldığı sırada, "mahkeme heyetinin kendilerini yargılamaya yetkisi olmadığını, kendisinin ülkenin meşru cumhurbaşkanı olduğunu, şu anda neden bu cam kafeste bulunduğu hakkında bir fikrinin olmadığını" dile getirdiği belirtildi.

Duruşma ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi'nin de yargılandığı 131 sanıklı ''hapishane baskınları'' davasının duruşması 22 Şubat'a ertelendi.

Kaynak: Haber7 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.