Mursi'nin Kızından Şok İddia!

Mursi'nin Kızından Şok İddia!

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kızı Şeyma, "Mahkemeye getirilen kişi babam değil" dedi.

Mursi'nin fotoğrafları arasındaki fark "Bu adam Mursi değil, peki o nerede" sorusunu akıllara getirdi.

Mısır'da darbe yapan cuntanın yaptığı hukuksuz ve zalim yönetimi yeni bir skandala daha imza attı. Daha önce ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi ve tüm devlet yönetimini hapse atan, Müslüman Kardeşler teşkilatını terör örgütü sayarak on binlerce insanı mahkum hatta yüzlerce masum insanı idam cezasına çarptıran cuntanın Mursi'yi öldürdüğü iddia edildi. Dün Mursi'nin davası görülürken eski cumhurbaşkanını kızı Şeyma'nın "duruşmalarda mahkeme salonuna getirilen kişinin babası olmadığı" şeklindeki iddiası, geniş yankı buldu. 

ÖLDÜRÜLDÜ İDDİALARI 

Şeyma Mursi, Facebook'taki sayfasında paylaştığı, biri babasının cumhurbaşkanlığı makamında gülümseyen, diğeri duruşma salonundaki kafeste çekilmiş iki fotoğrafla ilgili "Dikkatli olanlar fark edebilir. Kafeste duran Cumhurbaşkanı değil, o kim? Cumhurbaşkanı nerede? Ona ne oldu" şeklinde yazdı. Şeyma'nın bu sorusu üzerine pek çok kişi, sosyal paylaşım sitelerinde Mursi'nin sağlığından endişe ettiğini dile getiren paylaşımlarda bulundu. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çatısı altındaki Asale Partisi basın sözcüsü Mahmud Nusayr, Mursi'nin yerinin açıklanması hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında, 'Cumhurbaşkanı Mursi nerede' etiketi ile sosyal medyada kampanyalar başlatıldı.

AİLESİYLE GÖRÜŞTÜRÜLMELİ 

Mursi'nin savunma heyeti sözcüsü avukat Muhammed ed-Dimati ise "Mursi'nin kasım ayından bu yana güvenlik gerekçesiyle ailesi ile görüştürülmediği göz önüne alınırsa bu sorular anlayışla karşılanabilir" dedi. Ailesinin Mursi hakkında endişelenmelerinin en doğal hakları olduğu dile getiren Dimati, "En kısa zamanda Cumhurbaşkanının kızı, eşi ve çocuklarıyla görüşmesine müsaade edilmeli. Önümüzdeki günlerde Mursi'nin ailesiyle görüşmesi için savcılıktan izin almaya çalışacağız" diye konuştu. Bazı kaynaklar Mursi'nin cunta yönetimi tarafından öldürüldüğünü iddia ederken resmi makamlarından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

TÜRKİYE AYAKTA

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişi hakkında idam kararı verilmesine karşın Türkiye'de gerçekleşen protestolar dün de devam etti. 26 ayrı ilde yapılan protestolarda "Firavunlar döktükleri kanda boğulacak" sloganları atıldı. Temsili idamlar ile Müslümanlara yapılan zulüm protesto edildi.

DAVA SÜRÜYOR

Mursi ile 14 sanığın yargılandığı, "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın dünkü duruşması gizli yapıldı. Duruşmada, İçişleri eski Bakanı Ahmed Cemaleddin dinlenirken duruşma diğer sanıkların dinlenmesi için bugüne ertelendi.

DÜNYA SUSUYOR

Mısır'da Mursi hükümetini sürekli olarak demokrat davranamakla suçlayan ve ülkede gerçekleyen en ufak bir reform hareketinde bir anda ayağa kalkan Batı medyası, cunta yönetiminin hukuksuzca aldığı idam kararları için ses çıkarmamaya devam ediyor. 528 kişi sadece 20 dakikada verilen idam kararının devamının da geleceği belirtilirken, idam bekleyen bazı kadın mahkumların hamile olduğu ve infazın doğumlardan sonra gerçekleşeceği iddia edildi.

DUBLÖR MURSİ

1397427951841.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.